Les millors imatges de la Diada de Misericòrdia a Reus

La segona tanda d'entrades de les Festes de Misericòrdia, disponibles aquest dimecres

Es tracta de les actuacions del Seguici Festiu i els concerts restants

Dilluns d'aquesta setmana es van posar a disposició del públic les primeres entrades per actes de les Festes de Misericòrdia de Reus. Aquest dimecres a la tarda se n'activarà un segon paquet amb les actuacions del Seguici Festiu la vigília i els concerts i revetlles que faltaven. Quedarà almenys una altra tanda amb les actuacions del Seguici Festiu i del Ball de Diables del dia de Misericòrdia.

Reus Cultura ha informat que, a partir de les quatre de la tarda d'aquest dimecres, 15 de setembre, s'activaran les entrades per a onze actes més del programa. Serà a través del web de l'àrea de cultura i es manté així la dinàmica d'avançar la distribució de tiquets prevista per divendres. Bona part de les localitats que avui s'obriran al públic corresponen a actuacions del 24 de setembre, la vigília de la patrona.

El Seguici Festiu de Reus es repartirà en quatre escoles

La vigília de Misericòrdia, els Elements Festius de Reus solen sortir a dansar i tombar pels carrers de la ciutat. Enguany, a causa de les restriccions encara vigents, s'ha canviat el format. Es faran servir els patis de quatre escoles de la ciutat per poder controlar l'aforament de públic.

També es repartiran els elements en aquestes quatre escoles i es faran tres passis a cada centre. A l'escola Joan Rebull hi haurà els Gegants Vitxets, la Víbria i els balls de Pastorets, Cercolets i Prims a més de l'Àliga. Al col·legi Marià Fortuny actuaran els Gegants Japonesos i els Negres, el Drac, els Nanos i els balls de Mossèn Joan de Vic, de Valencians i de Galeres.

A l'Institut Escola Pi del Burgar hi haurà els Gegants Moros, la Mulassa, el Lleó i els balls de Gitanes, Sederes i Bastons de l'Esbart de Santa Llúcia. Per últim, l'escola Teresa Miquel i Pàmies acollirà els Indis, el Carrasclet, els bastoners de l'Orfeó Reusenc, el Ball de Cavallets i els Xiquets de Reus. Entre les set de la tarda i les nou del vespre es faran tres passis a cada escola.

Aquesta mateixa tarda també surten les entrades per les revetlles. La de l'Orquestra Nova Blanes ja van sortir dilluns, però la resta encara no s'havien posat a disposició del públic. Es tracta del Petit Reggus i el Reggus, que seran a la Palma, i la revetlla amb l'Orquestra Allioli al Parc de la Festa.

Musicalment encara hi haurà més concerts disponibles, en concret els dels caps de cartell de les Festes de Misericòrdia. Miki Núñez serà al Parc de la Festa el dimecres 22 de setembre per un preu de deu euros l'entrada. Stay Homas ocuparan el mateix lloc l'endemà dijous, 23 de setembre, amb un preu de cinc euros per entrada.

Encara en l'àmbit musical, avui també estaran disponibles les entrades per al dia de Misericòrdia del concert de Koeman i la Terrasseta de Preixens. Aquesta nova tanda d'entrades encara compta amb un darrer acte. Es tracta del Ball Solemne Curt que l'Àliga oferirà a l'interior del Santuari de Misericòrdia.

Amb els tiquets d'aquest acte també es tindrà accés a la cantada dels Goigs a la Mare de Déu de Misericòrdia. Quedarà, com a mínim, un últim paquet d'entrades, les dels plats tradicionals forts del dia de la patrona.

Es tracta de la baixada del Seguici Festiu pel passeig de Misericòrdia, la Baixada del Ball de Diables i la Carretillada posterior, juntament amb l'actuació dels Xiquets de Reus. No se sap, a hores d'ara, quan sortiran aquestes entrades i, de nou, des de Reus Cultura se n'informarà amb unes 24 hores d'antelació a través de les xarxes socials.