La plaça del Mercadal de Reus, plena de públic, amb la Tronada preparada per petar a la coca central

El Seguici Festiu acompanyarà l'encesa de l'última tronada de la Festa Major de Reus

L'alcalde vol homenatjar, així, els esforços fets per les entitats que conformen «l'eix vertebrador de la festa»

El Seguici Festiu de Reus acompanyarà l'encesa de l'última Tronada d'aquesta Festa Major de Sant Pere. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ho ha anunciat aquest dijous a la tarda, durant la hissada de bandera al capdamunt del Campanar de la Prioral. El gest vol ser un reconeixement als Elements Festius amb motiu de la tornada a la normalitat de la festa.

Quan la professó arribi al Mercadal, per tant, els presidents de les entitats que formen el Seguici Festiu entraran a la coca de la plaça. Acte seguir s'aviarà la Tronada, l'última de la Festa Major que, enguany, no serà la quarta, sinó la sisena. Amb aquesta invitació, Pellicer vol reconèixer l'esforç fet per tots els membres de les entitats que formen «l'eix vertebrador» de la Festa.

La primera Tronada, demà 24 de juny, l'encendrà Alba Sotorra, pregonera d'aquest Sant Pere. Dissabte i diumenge les dues Tronades de més les encendran les pregoneres i Trons de Festa dels dos anys passats. S'ha optat per recuperar, de manera simbòlica les que no es van poder aviar a causa de les restriccions per la pandèmia.

Tornant a les Tronades tradicionals, la del 28 de juny l'encendrà Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, com a convidat d'honor a Completes. Es tracta d'un nomenament que, en alguns cercles, ha aixecat certa polseguera. El dia de Sant Pere al matí, la penúltima Tronada l'aviaran el Grup de Misericòrdies de Reus i Jordi Bros, exdirector de Reus Esport i Lleure.

Finalment, la que s'encén quan la professó arriba a la plaça del Mercadal l'encendrà Pellicer. Molt probablement serà l'última que faci petar perquè, si se segueix el calendari habitual, per Sant Pere ja s'haurà constituït el nou Ajuntament i, per tant, haurà deixat l'alcaldia. Al centre del Mercadal, acompanyant i encenent de manera simbòlica aquesta Tronada, hi haurà els representants de les entitats que conformen el Seguici Festiu.

Pellicer vol que serveixi per reconèixer «l’esforç i la implicació de totes les persones que participen en el Seguici». Ha optat, per tant, per «donar-los d'un protagonisme especial després de dos anys de pandèmia en què la festa no s’ha pogut celebrar amb normalitat».