La Festa Major petita actua al carrer de la Festa

La baixada a Misericòrdia fa créixer la il·lusió del Seguici petit de Reus

Aquestes Festes de Misericòrdia serà la primera vegada que facin el mateix recorregut que el Seguici Festiu

L'adaptació de les Festes de Misericòrdia han portat molts canvis a la dinàmica habitual del Seguici Festiu. Malgrat tot, també ha implicat un format nou per al Seguici petit. Baixarà el passeig de Misericòrdia per primera vegada en lloc de fer l'habitual cercavila pel centre de Reus.

Com que els actes han de tenir un aforament controlat, s'ha optat per aprofitar el muntatge previst per al Seguici Festiu i per la Baixada del Ball de Diables. Així doncs, amb el mateix recorregut que el dia de Misericòrdia, aquest dijous el Seguici petit baixarà fins gairebé el Santuari.

Per als grups infantils que el conformen suposa una emoció especial. No només recuperen l'actuació al carrer, sinó que a més la fan emulant del tot el Seguici Festiu. Els responsables de la canalla dels Elements Festius certifiquen que ho viuen de manera especial.

Els balls infantils esperen la primera baixada al Santuari amb il·lusió

La Coordinadora de Danses Tradicionals agrupa els balls de Prims, Gitanes, Pastorets, Cercolets, Mossèn Joan de Vic i Galeres. La responsable dels balls infantils, Jordina Almacelles, certifica que no s'ho esperaven. «Primer es van quedar sorpresos, però s'ho han pres amb moltes ganes», explica.

Assegura que «fa un mes que estan assajant i ja estan a punt per sortir a ballar». A més, seguint la dinàmica de l'entitat, per alguns dels infants serà l'última actuació. «Alguns acaben enguany i poder-ho fer al carrer ja és un gran què», reflexiona.

En una situació similar estan altres grups, com els Nanos. Els seus portadors són els membres de l'Agrupament Escolta la Mulassa. Xavier Pàmies, responsable dels infantils afirma que «ens fa molta il·lusió perquè el Seguici petit sempre ha sortit pel centre i baixar pel passeig és molt xulo».

En el seu cas aquestes Festes de Misericòrdia també marcaran el relleu als Nanos petits. L'AE La Mulassa encarrega als llops, el grup d'entre 9 i 12 anys, portar aquestes figures. És per això que cada any sol haver-hi canvis després de Misericòrdia.

Per als que ja no els portaran per Sant Pere de l'any vinent, per tant, poder acabar aquesta etapa baixant pel passeig representa un punt d'il·lusió afegida. La baixada del Seguici petit es farà aquesta tarda a dos quarts de set. Suposarà, també, l'estrena de la infraestructura que s'ha muntat a la zona.

Per organitzar l'aforament s'han instal·lat grades al tram final del passeig. La part inicial l'ocuparan cadires, que també tindran una tanca darrere per tapar la visió des de fora. L'objectiu, segons es va explicar des de la regidoria de Cultura, és que no es formin aglomeracions darrere de les localitats.

Dissabte, dia de la Mare de Déu de Misericòrdia, serà el Seguici Festiu qui faci el mateix recorregut. El repetirà el Ball de Diables al vespre, recuperant també la tradicional Baixada al Santuari.