Entrada sud del pont del barri Gaudí de Reus amb tanques d'obra

La Urbana de Reus soluciona un dels maldecaps de les obres del pont del barri Gaudí

La mesura estarà presents mentre durin les obres del pont d'accés

Les obres del pont del barri Gaudí de Reus van començar aquest passat 21 de març. Unes tasques en què es vol condicionar la infraestructura, arranjar goteres i esquerdes i millorar la mobilitat al pas inferior.

Un projecte que està previst que tingui una durada de quatre mesos de feina. I, mentre durin les obres en aquest punt de la ciutat, no es podrà circular per sota del pont, tot i que sí es podrà creuar a peu.

Un fet que ha causat problemes a la circulació en aquest indret de Reus. Les avingudes del Comerç i dels Jocs Olímpics, la plaça d'Almoster i els passejos de Mata i de Sunyer noten les conseqüències dels talls. 

Amb el pont tallat al trànsit de vehicles queden només dues opcions per connectar el barri i la resta de la ciutat. Per una banda la plaça d'Almoster, al començament de la carretera de Castellvell, i per l'altra, un petit túnel que connecta amb la carretera d'Alcolea.

Unes incidències que van provocar queixes i que causaven llargues cues tant als carrers afectats com als del voltant.

La solució als problemes de trànsit

Els vehicles que volen arribar entrar al barri Gaudí des del centre de Reus, i viceversa, ja van buscar una solució perquè no podien passar pel pont que ho feien habitualment.

Aquest era utilitzar el pont que hi ha entre la rotonda que connecta l'avinguda de Saragossa, carrer de Badalona, carrer de Magda Folch i Solé i carrer de Francesc Berenguer amb el carrer de Joan Busquets Crusat per arribar a la carretera d'Alcolea.

Aquest túnel, però, hi havia també problemes, ja que només hi havia espai per al pas d'un vehicle. Fet que podia provocar que es trobessin dos vehicles de cara intentant passar en direccions oposades.

En conseqüència d'això, a través de les xarxes socials de la Guàrdia Urbana de Reus, s'ha informat de l'adquisició d'un semàfor mòbil per regular el trànsit en aquest petit pont que connecta les dues parts de Reus. Una mesura que estarà present mentre durin les obres de millora del pont d'accés al barri Gaudí de Reus.

Una mesura que ha estat aplaudida per diverses persones a les xarxes socials, tot i queixar-se que hauria d'estar present des del primer dia de les obres al pont.