Imatge d'un porc senglar caminant

Els senglars tornen a deixar-se veure al centre de Reus: gravats a tocar de la Fira

És el segon episodi en menys d'una setmana al nucli urbà de la capital del Baix Camp

La sobrepoblació de porcs senglars a les zones urbanes de la demarcació de Tarragona continua provocant imatges que es fan virals. En aquest sentit, aquesta setmana els animals s'han tornat a deixar veure a Reus, on la setmana passada es van poder observar a la plaça del Nucli. Aquesta vegada ha estat en una zona més cèntrica, a la plaça de l'Univers.

En un vídeo que ha corregut per les aplicacions de missatgeria instantània, es pot veure un senglar a la plaça de l'Univers, entre el Parc Sant Jordi la Fira Centre Comercial. L'animal es mou per l'espai, passa per davant d'una de les entrades del centre comercial i marxa en direcció a l'avinguda Sant Jordi de la capital del Baix Camp.

En les darreres setmanes, la presència de senglars al nucli urbà de Reus s'ha repetit diverses vegades. Així, als episodis de la plaça de l'Univers i de la plaça de les Baldufes, cal recordar la visita que una família d'aquests animals van fer al Parc dels Capellans.

El perill dels senglars a les carreteres

Cada cop és més habitual la presència de senglars en nuclis urbans a casa nostra, un fet que es va generalitzar després del confinament a causa de la pandèmia. En les darreres setmanes s'han registrat casos a Reus, però també al Baix Penedès, concretament a Calafell, on es deixen veure habitualment a la Rambla Nova del municipi.

El perill més gran, però, de la presència de senglars es dona a les carreteres. En aquest sentit, la matinada d'aquest dimecres es van registrar tres accidents de trànsit provocats per aquests animals a Ascó, Banyeres del Penedès i Sarral.