Part superior de la façana principal de l'Ajuntament de Reus, amb el llaç groc penjat al centre de la barana del terrat

Nova sentència judicial sobre la façacana de l'Ajuntament de Reus

Cs Reus torna a treure pit de la posició de la justícia, que els dona la raó

Nova sentència judicial relacionada amb la façana de l'Ajuntament de Reus. Segons ha anunciat el grup municipal de Ciutadans a Reus, la justícia els ha donat la raó pel que fa al llaç groc que hi penja. Aquesta nova sentència, que el govern pot recórrer, obligaria a retirar aquest element.

L'any passat va ser la pancarta «Llibertat presos polítics» la que es va despenjar per ordre judicial. L'any anterior, el 2020, van ser les banderes institucionals, les protagonistes de sentències i autos, i de penjades i canvis d'ubicació. Ara és el torn del llaç groc, que ja fa temps que va passar a ocupar el balcó superior, el del terrat del palau municipal.

En una compareixença de premsa feta aquest dimarts, des de Cs han recordat que hi van presentar una demanda en contra. La portaveu de la formació, Débora García, critica que el govern el mantingui penjat «perquè li dona la gana». Ha carregat contra «el govern independentista que tenim format per Junts, ERC i Ara Reus».

Com ja va fer el grup municipal de Cs de l'anterior mandat, el partit insisteix que símbols com el llaç groc contradiuen «la neutralitat institucional». Ara, però, «aquest llaç groc desapareixerà de la façana de l'Ajuntament», sentencia García. «La casa del poble ha estat segrestada durant anys com a aparador de la propaganda partidista d'aquests partits polítics», ha afegit.

Ha recordat que «el llaç groc no representa tots els ciutadans». Això implica, segons la portaveu, que el govern reusenc «ha estat excloent la resta de ciutadans que no comparteixen la independència de Catalunya». De fet considera que el govern ha estat «refregant-los per la cara des de l'edifici consistorial que la casa de tots només era per als d'ideologia independentista».

Débora García també ha volgut treure pit recordant la campanya electoral de les eleccions al Parlament de l'any passat. Ha explicat que «vam ser l'únic partit, i no hi va haver cap entitat» que denunciés els «elements partidistes» de la façana de l'Ajuntament. Pel que fa a la darrera sentència contra el llaç groc, des de Cs assumeixen que el consistori la recorrerà.

Si és així, la formació interposarà una execució provisional de la sentència perquè el llaç groc sigui retirat «ben aviat», abans que s'hagi resolt el recurs. Tampoc descarten presentar una demanda d'execució si l'Ajuntament no retira el llaç passats deu dies hàbils. Seria el període en el qual la retirada s'entendria com a voluntària abans que fos una nova sentència qui la forcés.