Façana de l'antiga botiga Virginas de Reus

Deu treballadors de l'antiga Virginias, indemnitzats per la campanya del 2018

Una sentència estableix una compensació global de més de 41.000 euros

Una desena de treballadors de l'antiga Virginias de Reus han rebut, aquests dies, una sentència favorable. El Jutjat Social número 1 de Reus s'ha pronunciat a favor de la seva reclamació d'indemnització. El jutge ha condemnat Industrias Rodríguez, propietària de l'empresa, a compensar els deu treballadors amb 41.479,81 euros.

Segons la sentència, que ha publicat Tots 21, i a la qual també ha tingut accés TarragonaDigital, el jutge dona per bo el posicionament de l'advocada dels treballadors. Encarna Quirós ha explicat a aquest mitjà que la qüestió central de la demanda va ser la campanya de torró del 2018. L'administrador concursal va autoritzar les primeres gestions, com la compra de matèries primeres.

A l'hora de cridar els treballadors, però, va decidir no engegar-la. Els fixos discontinus no van treballar aquella campanya, però tampoc se'ls havia extingit el contracte. Quirós resumeix que és això el que reclamaven a través de la demanda.

Exigien que se'ls compensés el temps que no van treballar per la decisió de l'administrador concursal. Un temps en el qual ni havien cobrat cap salari ni se'ls havia extingit el contracte. El jutge ha donat per bona aquesta reclamació.

És el sou corresponent a aquella campanya el que ara percebran en forma d'indemnització. Segons s'exposa a la sentència, les gestions i procediments fets abans de l'estiu apuntaven que la campanya nadalenca del 2018 es duria a terme de manera habitual. Els torrons, per tant, se seguirien fent des de l'antiga Virginias, però ara per a la nova empresa, Acrimon Investment.

Va ser l'empresa lleidatana qui es va quedar la línia de producció de torrons després del concurs concursal. El concurs de creditors es va declarar el desembre del 2017 després que Virginias acumulés un deute de 16 milions d'euros. La subhasta posterior al concurs va deixar en mans d'Acrimon Investment les línies de producció de torró i xocolata.

La companyia va subrogar part de la plantilla de Virginias per mantenir la planta de Reus. Pel que fa a la producció de galeta i caramel, va ser l'empresa madrilenya Risi qui les va assumir després de la subhasta de la marca reusenca.