Òscar Subirats i Eva Ferran a la tarima de la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus

Reus oferirà serveis d'acollida per a les famílies amb fills de fins a 14 anys

L'objectiu principal del programa és facilitar la conciliació familiar

Les famílies de Reus amb fills de fins a 14 anys comptaran, aquest estiu, amb nous serveis d'acollida. Es distribuiran per tota la ciutat i s'oferiran en diferents franges horàries. S'hi sumaran cinc serveis més a partir del mes de setembre en la mateixa línia.

Els coordina l'Ajuntament, i suposen la implantació del programa de la Generalitat «Temps per cures». En definitiva, són serveis d'acollida en els quals els infants i joves faran diferents activitats. El programa l'impulsa la conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat.

Aquest estiu es posarà en marxa Tardes d'estiu, als centres cívics Ponent, Mestral i Mas Abelló. També ABCD Jocs, a la biblioteca Pere Anguera, i els casals d'estiu de primera infància a les escoles bressol l'Olivera i la Ginesta. De cara a la tardor s'engegaran nous serveis repartits entre els centres cívics i Mas Pintat.

En tots aquests casos, la canalla farà activitats fora de l'horari escolar com una mesura per facilitar la conciliació familiar. De fet és aquest l'objectiu principal del programa. És per això que tots aquests serveis es programaran fora de l'horari escolar.

Aquest dimarts s'ha presentat per part del govern de Reus, a través del regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats. Ha explicat que «acollim als nens i a les nenes, però el servei va dirigit a les famílies». Ha afegit que, l'objectiu principal són les dones, «que són les que encara porten en la seva majoria la càrrega del temps de cures».

Subirats ha definit el programa com «nous serveis de cures infantils perquè pugueu gaudir de més temps personal». El finançament del programa l'aporta la Generalitat, que deriva els recursos als Ajuntaments perquè coordinin els serveis. Eva Ferran, directora dels serveis territorials d'Igualtat i Feminismes, ha detallat alguns dels objectius del Temps per cures.

Es tracta, ha exposat, de «consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens». Per fer-ho es vol «alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, se'ls ha atribuït el treball de cures». Un objectiu secundari d'aquest programa és «generar nova ocupació de qualitat en aquest sector».