Imatge de l'actual crematori municipal de Reus

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp adjudica la compra del segon forn crematori

El contracte t茅 un cost de 564.000 euros i tamb茅 inclou l鈥檃dequaci贸 del forn existent

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, divisió de Reus Serveis Municipals SA, ha adjudicat a l’empresa Kalfrisa el contracte per comprar un segon forn, i millorar així el servei que ofereix el Crematori Municipal. El contracte també inclou l’adequació del forn existent i l’adquisició d’un filtre de partícules per tal de reduir al mínim les emissions a l’atmosfera. El pressupost d’adjudicació és de 564.000 euros IVA inclòs i el termini de lliurament i instal·lació de 4 mesos i mig.

El nou equipament millorarà el servei actual i farà possible incrementar la freqüència de serveis de cremació. Estarà catalogat com equipament d’alta capacitat i contempla una xifra de serveis superiors a les 800 cremacions any. Serveis Funeraris Reus i Baix Camp podrà doblar la capacitat actual del Crematori Municipal i podrà assumir fins a 6 serveis diaris.

L鈥檃ctual forn crematori es va estrenar l鈥檃ny 2003 i des de llavors ha incrementat els serveis fins a superar els 700 l鈥檃ny. Fa quinze anys, la xifra de cremacions era d鈥檜ns 150 serveis anuals.

De manera progressiva, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha anat adaptant els serveis a la creixent sol路licitud d鈥檌ncineracions per part dels usuaris. En els darrers anys, ha invertit en la construcci贸 de nous columbaris al Cementiri General de Reus i en la posada en marxa d鈥檜n servei nou com el Jard铆 de Cendres, que ofereix als familiars un espai on espargir les cendres dels difunts.

La instal路laci贸 del segon forn s鈥檈mmarca en la remodelaci贸 del Crematori Municipal per donar un millor servei a familiars i amics que hi vulguin realitzar la cerim貌nia de comiat als difunts. En aquest sentit, s鈥檋a fet una reordenaci贸 d鈥檈spais i se n鈥檋a millorat la decoraci贸, per adequar-la a la sensibilitat que requereix un acte d鈥檃questes caracter铆stiques.