Les Tres Gràcies s'han celebrat a Reus amb restriccions durant la Setmana Santa 2021

La Setmana Santa de Reus torna a la 'normalitat' i programa processons i actes

La Reial Congregació de la Puríssima Sang es compromet a organitzar els actes | Seguiran les mesures i recomanacions sanitàries que es facin en cada moment

Cada cop estem més a prop d'aquella 'nova normalitat' que tothom esmentava quan es viu una situació favorable durant la pandèmia. Ara, però, sembla que serà de manera definitiva amb unes restriccions que van desapareixent i, per ara, només queden presents les mascaretes en alguns espais.

Amb aquesta situació sanitària més favorable, la Setmana Santa de Reus realitzarà tots els actes tradicionals i devocionals que s'organitzen habitualment. Una decisió que s'ha pres i s'executarà «si les condicions es mantenen i les autoritats sanitàries no ho contradiuen».

Així ho ha anunciat la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus en un comunicat. L'entitat degana de la Setmana Santa reusenca es troba ja treballant per commemorar la Passió, Mort i Resurrecció de Crist. 

La Junta de Govern de la Reial Congregació ha informat que es compromet a organitzar els actes que s'han fet tradicionalment, entre altres actes, i sempre que no hi hagi una modificació del marc legal vigent.

Torna una Setmana Santa al 100%

L'any 2020, la Setmana Santa va quedar totalment anul·lada per la pandèmia, mentre el passat 2021 es va celebrar en les restriccions que hi havia vigents. Enguany, se seguiran les recomanacions sanitàries, però hi haurà processons i no s'haurà de cancel·lar cap acte l'esdeveniment religiós per limitacions d'aforament o restriccions per la pandèmia.

Segons ha anunciat la Reial Congregació, entre els actes que se celebraran com abans de la pandèmia estan el Pregó de la Setmana Santa de Reus; la tradicional Baixada de Llances dels Armats de la Reial Congregació; les visites i vetlles al Sant Crist de la Sang, així com a participar en els Oficis que es realitzin.

En el gran retorn de la Setmana santa també hi haurà la Solemne Processó de l'Agonia, la Funció de l'Agonia (Predicació de les Set Paraules); i Les Tres Gràcies, Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional de Catalunya.

Les Tres Gràcies s'han celebrat a Reus amb restriccions durant la Setmana Santa 2021
Les Tres Gràcies a Reus | Laia Solanellas

També se celebrarà la Solemne Processó del Sant Enterrament, organitzada des de 1557 per la Reial Congregació i on participen la totalitat de Congregacions, confraries i germandats de la Setmana Santa reusenca.

Un altre dels esdeveniments que es comprometen a organitzar és la Vetlla de la Mare de Déu de la Soledat; la Santa Missa de Pasqua; i l'antiquíssima i tradicional Acte Sacramental de la Funció de la Coronació del Senyor, reconegut com a Element Festiu de Catalunya per la Generalitat.