Primer pla de Sílvia Virgili, candidata del PP a l'Ajuntament de Reus

El PP de Reus vol tornar a l'Ajuntament amb Sílvia Virgili de cap de la llista

Els populars no tenen representació actualment | Aquest divendres presentaran els cinc primers llocs de la llista electoral

La maquinària electoral de cara a les municipals ja no s'atura, i tots els partits que hi volen concórrer s'han anat activant. A Reus, aquesta setmana ho ha fet el Partit Popular, que presentarà Sílvia Virgili com a cap de llista segons ha avançat Reusdigital. Aquest mitjà ha pogut confirmar, a través de fonts del partit, que serà ella qui lideri la proposta popular per al 28 de maig.

La formació ja havia convocat una roda de premsa per aquest divendres que ha de servir per presentar els cinc primers integrants de la llista electoral. Tot i això, aquests dies s'han fet els comitès provincial i català per aprovar les candidatures municipals i, per tant, queda confirmat la primera plaça de Virgili per a Reus. Segons recull el digital reusenc, és professora de sensibilització i iniciació musical i de piano a l'escola municipal de música Baptista Nogués de Mont-roig del Camp.

Està estretament vinculada al món de la música, ja que dirigeix diverses corals. Alguns exemples són els reusencs Cor d'Arezzo i Ciutat de Reus, als quals el mitjà també suma els tarragonins Cor l'Àncora, Sageta de Foc i Cor Infantil d'Ivori. A més imparteix classes als cantaires del Cor Increscendo de Tarragona.


Segons el mitjà, també és membre de la Societat de Sant Vicenç de Paül, i sòcia de la Confraria La Verònica i Puríssima Sang. Amb la seva proclamació com a cap de llista, el PP vol tornar a tenir representació a l'Ajuntament de Reus. Les eleccions municipals del 2019 els van deixar fora del plenari després que, entre el 2015 i el 2019, hi haguessin tingut dos regidors.

El mandat anterior va marcar l'apogeu del PP a Reus, amb sis regidors obtinguts a les eleccions del 2011 que, a més, van formar govern amb l'aleshores CiU de Carles Pellicer. El pacte no va arribar a finals de mandat, sinó que el novembre del 2014 els convergents el van trencar. Es tractava dels primers anys de procés independentista, i el paper d'Artur Mas, la convocatòria de les consultes del 9 de novembre i la reacció del govern central van motivar trencar l'acord.