Membres de la plantilla de Reus Transport manifestant-se davant del Jutjat de Reus

Suspenen el judici laboral de Reus Transport per estudiar la situació cas per cas

La plantilla denuncia que l'empresa municipal incompleix el conveni laboral

El judici que s'havia de celebrar avui contra Reus Transport ha quedat suspès. La plantilla i l'empresa municipal reusenca han acordat la suspensió per estudiar cas per cas la situació de cada treballador. Aquest dimecres s'havia convocat una concentració de suport a la plantilla, que havia presentat una denúncia acusant l'empresa de vulneracions laborals.

Finalment, però, totes dues parts han acordat suspendre el judici i la vista per dictar sentència se celebrarà el pròxim 27 d'abril del 2022 al Jutjat Social 1 de Reus. L'acord s'ha pres a contracor per part dels treballadors, que consideren que ha sigut l'empresa qui ha forçat la suspensió. Critiquen que la documentació que havia demanat el jutjat a l'empresa no es va enviar fins ahir.

Davant del poc temps per analitzar-la, el jutge hauria demanat la suspensió per poder tractar cadascun dels casos. La plantilla la formen unes 35 persones que havien denunciat l'empresa acusant-la de vulnerar diverses condicions laborals. La demanda col·lectiva que van interposar els treballadors incloïa, entre altres denuncies, una per haver incomplert el conveni laboral territorial.

Neus Haro, presidenta del comitè d'empresa, explica que la demanda col·lectiva arriba després d'altres denúncies interposades contra Reus Transport. En el cas concret d'aquesta es va presentar per dos motius, la discriminació salarial i la insuficiència salarial. Per una banda, perquè cobren menys del que estableix el conveni laboral del transport de la província de Tarragona.

Segons explica, la plantilla dels autobusos municipals de Reus no cobra el que li tocaria segons aquest conveni que, de fet, és el que se'ls ha d'aplicar. La segona vulneració que denuncien és la discriminació salarial, en concret pel que fa als treballadors temporals. Segons critiquen, fins que un treballador no és fix no cobra el 100% del sou.

Aquesta situació implica, segons denuncien, que l'empresa s'aprofiti més enllà del que hauria de poder de la temporalitat. Asseguren que hi ha treballadors als quals se'ls fan contractes temporals que no se'ls renoven per tornar-los a fer una nova contractació temporal. A la concentració d'aquest matí hi havien donat suport la CUP i En Comú Podem, que acusen el govern local de la situació com a responsable últim de l'empresa.