Tornen els tallers de cuina responsable a Reus

Aquesta activitat, organitzada per la regidoria de Benestar Social, promou una alimentació saludable i estalviadora

A partir d’aquest mes de setembre tornen els tallers de cuina responsable a Reus, organitzats per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, a través del Pla Local d'Inclusió Social (PLIS). L’objectiu d’aquesta activitat és promoure una alimentació saludable i estalviadora entre tota la població.

Durant els dies 18 i 19 de setembre, entre les 9.30 i les 11.40 hores, es durà a terme el primer taller d’aquest nou curs al Casal de les Dones, a la plaça de la Patacada, i està adreçat a promocionar els habitatges del barri del Carme.  El segon taller tindrà lloc el 17 i 18 d’octubre al Centre Cívic Migjorn, situat a la Riera de l'Escorial, i podrà participar tot el veïnat del Mas Bertran que hi vulgui assistir. També hi ha previst que es realitzin dos tallers més durant els mesos de novembre i desembre.

Tallers per fomentar una dieta saludable

En total, un cop finalitzi aquest any 2018 s’hauran fet vuit tallers de cuina, dels quals quatre es van fer durant els mesos de març, abril, maig i juny, adreçats a diferents col·lectius que tenien unes necessitats específiques. A més, alguns d'aquests cursos  han comptat amb la col·laboració de centres educatius i entitats socials de la ciutat de Reus.

Amb paraules de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, «es tracta de tallers de cuina responsable, perquè  bona part dels ingredients que es fan servir provenen del Programa de Gestió Alimentària Responsable i perquè fomenta el menjar saludable i l'aprofitament dels aliments, la qual cosa suposa una inversió en salut i un estalvi en l’economia», valorant així de manera positiva aquest tipus d’activitats.

Cal seguir una dieta saludable
Cal seguir una dieta saludable | Cedida

 

Material i consells de part d’una dietista

Durant els tallers es va repartir, i es repartirà, el «Quadern de consells i receptes de cuina per aprofitar el menjar»  entre tots els participants, per tal de reforçar la seva participació. Aquest material didàctic  va ser elaborat i editat pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de la regidoria de Benestar Social, en el marc del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus.

En el quadern es poden trobar 21 fitxes de consells per la bona conservació i manipulació dels aliments, juntament amb set receptes de cuina. D’aquesta manera els tallers de cuina conscienciaran sobre el malbaratament dels aliments i ensenyaran a elaborar plats dins d’una dieta saludable, durant les  sessions de dues hores impartides per la dietista Mònica Chica.