Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Sílvia Ferran i Christian Inaraja, directors del FEC, amb Montserrat Caelles, regidora de Cultura, al centre

El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) de Reus tanca després de 20 anys

L'organització considera assolits els objectius plantejats | Ja es treballa per trobar-hi una alternativa

Christian Inaraja i Sílvia Ferran, directors del FEC, i Montserrat Caelles, regidora de Cultura
Christian Inaraja i Sílvia Ferran, directors del FEC, i Montserrat Caelles, regidora de Cultura, durant la roda de premsa | Jordi Olària Gras

 

«Després de vint anys, el FEC festival tanca les seves portes». Ho ha anunciat Sílvia Ferran, corresponsable artística del Festival Europeu de Curtmetratges que s'ha celebrat al Baix Camp durant els darrers vint anys. «Han sigut uns vint anys dels quals estem molt agraïts, molt contents; hem arribat a un projecte que considerem que ja no podia créixer més», ha explicat la codirectora del festival cinematogràfic. Si l'anterior edició del FEC ja es va plantejar com una pausa per reflexionar, aquest divendres s'han fet públiques les conclusions d'aquesta reflexió.

El final feliç del FEC festival

Christian Inaraja, codirector artístic del FEC, ha fet èmfasi en l'evolució que ha viscut el festival. «El FEC ha sigut un projecte de vint anys que va néixer del no-res, a Cambrils, i al cap d'uns anys va passar a Reus, i aquí va acabar de fer el salt definitiu com a festival de referència d'àmbit europeu», ha explicat. «Acabem de manera feliç i súper contents, amb les relacions que hem tingut amb els dos Ajuntaments, amb tota la gent que hem conegut, i orgullosos d'aquest pòsit que hem creat i que esperem que, més enllà del FEC, continuï», conclou.

Repeteixen que no és un final trist, sinó que «s'ha acabat un cicle; crèiem que, després de vint anys, les coses han canviat molt, ha canviat fins i tot els formats cinematogràfics, hem hagut de passar de l'analògic al digital, ha canviat la manera d'entendre el cinema i crèiem que aquest projecte ha complert les seves expectatives», ha afegit Christian Inaraja.

Sílvia Ferran i Christian Inaraja, directors del FEC, amb Montserrat Caelles, regidora de Cultura, al centre
Sílvia Ferran i Christian Inaraja, directors del FEC, amb Montserrat Caelles, regidora de Cultura, al centre | Jordi Olària Gras

 

El llegat del FEC a Reus

Els directors del FEC i Montserrat Caelles, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, han volgut destacar el llegat d'aquest festival, que ha introduït el curtmetratge al calendari cultural de la ciutat durant els darrers anys. «Creiem que dues generacions d'espectadors han vingut al festival, i nosaltres  tenim el goig i la sort d'haver-los pogut oferir cinema d'autor que, si no, no tindria cabuda a les comarques de Tarragona», sentencia Christian Inaraja

Montserrat Caelles considera que «el FEC tanca les seves portes com a projecte, però ens deixa un llegat molt important al sector i a la nostra ciutat». Afegeix, però, que «ni de lluny, això significa que s'hagi acabat la tasca que, tant des de les administracions com des dels professionals de la cultura s'ha de continuar fent, com és seguir generant públic en el sector del curtmetratge».

En aquest sentit, manté que el FEC ha generat un interès i una demanda que requereixen noves propostes en el sector del curtmetratge. «Estem treballant en el projecte necessari que hem de tenir i que, quan ho tinguem lligat, ben aviat, us presentarem; perquè si s'han complert els objectius és perquè la ciutat té una demanda i ara hem d'anar pensant en aquest nou projecte, que no té per què definir-se enguany», ha anunciat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus.