Imatge del Forn Cabré, al carrer Ample de Reus

Tanca el Forn Cabré de Reus després de més d'un segle d'història

Des que s'ha fet pública la notícia, tant el barri com la xarxa s'han omplert de comentaris lamentant que s'abaixi una nova persiana històrica

Un nou negoci històric de la ciutat de Reus ha abaixat la persiana. Es tracta del Forn Cabré, situat al carrer Ample, que va tancar de manera definitiva el passat 31 de desembre del 2021. La capital del Baix Camp veu com acaba una nova trajectòria comercial, en aquest cas centenària.

Es desconeixen els detalls concrets que han motivat el tancament del negoci. Des que s'ha fet públic, però, les xarxes i els establiments de la zona s'han omplert de comentaris tristos al respecte. Veïns del barri i clients habituals de l'establiment han estat recordant els productes més aplaudits i lamentant-se del final del forn.

Al forn de la plaça del Víctor hi han amassat pa quatre generacions diferents de la família al llarg de més d'un segle d'història. Alguns comentaris, de fet, han recordat la figura de Joan Cabré pare, que va anar més enllà del Forn. Es va implicar en l'associacionisme del sector comercial local i territorial.

Havia presidit la Federació Provincial de Forners Artesans de les Comarques de Tarragona. En la mateixa línia també havia liderat el Gremi de Forners de Reus i Comarques. El 2022 no comença, comercialment, de manera gaire diferent del 2021.

El mes de febrer passat es va saber que la Merceria Parisi tancaria definitivament. Un nou negoci històric de llarga trajectòria que també hi va posar punt final. Una dinàmica que, tal com també han recordat algunes de les opinions expressades aquest dimarts a la xarxa, fa temps que dura.