Lourdes Ciuró (esquerra) i Tània Verge (dreta), conselleres del govern de Pere Aragonès

Tània Verge i Lourdes Ciuró, representació reusenca a les conselleries del Govern de Pere Aragonès

Verge serà consellera de Feminismes i Igualtats, i Ciuró, de Justícia

Pere Aragonès ha pres possessió del càrrec com a 132è president de la Generalitat i ja té decidit els seus companys de viatge al govern. Les persones de confiança a les conselleries tenen representació de la demarcació i, en concret, a Reus. Les reusenques Tània Verge, escollida per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i Lourdes Ciuró, de Junts, seran conselleres de Feminismes i Igualtats i Justícia, respectivament, del govern d'Aragonès.

Tània Verge, l'aposta d'ERC

Catedràtica de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i exmembre de la sindicatura electoral de l'1-O, la reusenca Tània Verge serà consellera del Govern de Pere Aragonès, concretament, del departament de Feminismes i Igualtats, de nova creació en la nova estructura de la coalició formada per ERC i Junts, que inclou l'Institut Català de les Dones, les polítiques d'igualtat i l'Oficina de Drets Civils i Polítics.

Verge, en vespres del referèndum de l'1-O, va ser una de les persones nomenades pel Parlament com a membre de la sindicatura electoral encarregada d'exercir unes funcions anàlogues a la d'una Junta Electoral. L'abril passat va ser absolta pel jutjat penal número 11 de Barcelona, en entendre que no està provat que continuessin exercint després que el Constitucional fes una advertència.

Professora  de la Universitat Pompeu Fabra, la reusenca ha dirigit la 'Unitat d'Igualtat' entre 2014 i 2021, a més de coordinar un mòdul d'estudis de gènere.

Lourdes Ciuró, relleu d'Ester Capella

Lourdes Ciuró va néixer a Reus el 3 de juny del 1971 i ocuparà la conselleria de Justícia, rellevant la republicana Ester Capella. Llicenciada en Dret i advocada de professió, Ciuró es farà càrrec del departament just quan el govern espanyol ha de decidir si indulta els líders independentistes condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017.

La reusenca, tot i que resident a Sabadell, ha estat diputada al Congrés dels Diputats des del 2011 fins al 2019, quan es va presentar a les eleccions municipals de Sabadell per Junts.

Repartides les carteres del Govern

El president Pere Aragonès ja té companys de viatge en aquesta legislatura que l'espera els pròxims anys a càrrec de la Generalitat de Catalunya. Repartides les conselleries al 50% entre ERC i Junts, ja s'ha decidit quin ocuparà cada departament.

Per part d'ERC, els nous consellers i conselleres escollits seran: Laura Vilagrà (Presidència); Tània Verge (Feminismes i Igualtat); Josep González Cambray (Educació); Roger Torrent (Empresa i Treball); Teresa Jordà (Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació); Joan Ignasi Elena (Interior); i Natàlia Garriga (Cultura).

D'altra banda, Junts  ha escollit: Jordi Puigneró (Vicepresident i Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana); Jaume Giró (Economia i Hisenda); Josep Maria Argimon (Salut); Victòria Alsina (Acció Exterior i Transparència); Gemma Geis (Recerca i Universitats); Lourdes Ciuró (Justícia); i Violant Cervera (Drets Socials).