Isaac Sanromà es va acomiadar del càrrec a la Cambra.

Tret de sortida a la Ganxet Pintxo modernista

El bàsquet i el modernisme van ser el tema central durant la inauguració de la ruta de tapes de Reus
Els representants dels 7 clubs de bàsquet de Reus. | Laia Solanellas

El restaurant Bella Italia de Reus, ubicat al passeig Mata, de nou va quedar petit per acollir una de les inauguracions que agrupa més gent cada any a la capital del Baix Camp. La Ganxet Pintxo havia convocat autoritats i restauradors a les vuit del vespre i ningú volia faltar a la cita, ni tan sols el 'Joan Petit' es va perdre l'ocasió per seguir sumant diners a la seva causa i ajudar en l'estudi de l'oncologia pediàtrica.

  

  

El duet Pepper and Soul va amenitzar l'esdeveniment versionant clàssics musicals i quan tothom ja va ser a lloc es va procedir a la inauguració oficial de la ruta de tapes de Reus. Els parlaments aquest cop també van tenir un aire d'acomiadament i és que Isaac Sanromà tancava la seva etapa com a president de la Cambra de Comerç de Reus amb aquest acte. A la sala, Jordi Just —el nou president— l'observava atentament, ja que en la pròxima edició serà ell qui es dirigeixi al públic.

La Bella Italia va acollir la inauguració de la ruta.
La Bella Italia va acollir la inauguració de la ruta. | Laia Solanellas

 

Deu dies de tapes modernistes

Un cop fets els discursos protocol·laris es va cedir el protagonisme als representants dels set clubs de bàsquet de Reus, els quals enguany van ser els escollits per fer la inauguració amb motiu de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019. Amb una samarreta de bàsquet que duia el número 16 fent referència a l'edició de la ruta de tapes, tots ells van situar-se al centre de la sala per fer-se la tradicional fotografia a la qual també van afanyar-se a sumar-s'hi alguns dels polítics a la sala.

I amb aquest senzill gest es va donar per inaugurada la ruta de tapes de Reus, la Ganxet Pintxo, que s'allargarà fins al 26 de maig pels 33 restaurants — amb 32 pintxos i un menú de tapes— que hi prenen part en aquesta edició. La gran novetat serà sens dubte la pujada de preu que passa dels 2,5 als 3,5 euros, tot i que l'augment ha anat lligat amb una escrupulós augment de la qualitat de les tapes que a més tindran com a base la cuina modernista.

Isaac Sanromà es va acomiadar del càrrec a la Cambra.
Isaac Sanromà es va acomiadar del càrrec a la Cambra. | Laia Solanellas

 

Com cada edició, també es posaran en marxa concursos a les xarxes socials de la Ganxet Pintxo amb enigmes lingüístics i es podrà votar pel millor pintxo tot entrant al sorteig de diversos premis. A més, durant aquest primer cap de setmana de la ruta Estrella Damm  instal·larà una carpa a la plaça del Mercadal de Reus i si es presenta la Ganxeta —guia de la ruta— amb dos segells de dos restaurants es rebrà un obsequi.