Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Teatre Bartrina serà un dels principals escenaris del cicle que porta el seu nom,

Els teatres Fortuny i Bartrina aixequen el teló pel concert de l'Orquestra del Liceu i una obra d'Àlex Rigola

Es podrà veure el concert de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i l'obra 'Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers'

Els espectacles culturals arriben aquest cap de setmana amb música i teatre a Reus. El Teatre Fortuny encetarà la nova temporada de programació d'Hivern amb un concert de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu amb Marc Minkowski com a director i el Teatre Bartrina presenta l'obra d'Àlex Rigola 'Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers'. 

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

L'Orquestra del Liceu per iniciar temporada

El Teatre Fortuny de Reus iniciarà la programació del primer semestre del 2021 que comptarà amb 24 espectacles —i 28 representacions— amb el concert de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. L'actuació serà aquest dissabte 6 de febrer, a les 20.30 hores, i oferirà un programa integrat per dos gegants: la 'Júpiter', de Mozart, i la 'Patètica', de Txaikowski. 

Els noms que donem als sentiments humans (alegria, tristesa, rebel·lia, dubte, certesa..) són massa grollers per definir aquests dos miracles musicals. El concert estarà dirigit  per Marc Minkowski, que ens descobrirà els secrets d’aquestes cartes d’amor a la humanitat.

Pep Cruz i Alba Pujol a l'obra d'Àlex Rigola

Al Teatre Bartrina, el dissabte 6 de febrer a les 20 hores, s'escenificarà l'obra 'Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers', d'Àlex Rigola. La peça dirigida pel mateix Rigola està interpretada per Pep Cruz i Alba Pujol i té una durada de 80 minuts.

Rigol explica que «em van proposar fer un espectacle sobre la mort i ens ha sortit un espectacle sobre l’individualisme, el neoliberalisme, la família, allò immaterial, la humanitat, allò grupal, l’existencialisme, la supervivència, l’amistat, l’amor… ens ha sortit un espectacle sobre la vida».

En el transcurs de l'obra, Alba Pujol conversa amb el seu pare, catedràtic d'història econòmica, durant el seu últim cicle de quimioteràpia. La pulsió de la mort ens porta a la vida. Una adaptació de les transcripcions d’aquestes converses en les quals Cioran, Shakespeare, Lacan, Gil de Biedma, els germans Cohen, el Dr. Benito, Eugenio i Peter Handke ens acompanyen en el viatge.