Imatge del guardó de Memorimage en primer pla al Teatre Bartrina.

Arrenca la 16a edició del Festival Memorimage a Reus recuperant la presencialitat

El festival que fa valdre la imatge d'arxiu torna amb més força que mai

El dimarts 9 de novembre arrencarà el Memorimage 2021. La setzena edició del festival ha recuperat la presencialitat que havia perdut a causa de la pandèmia i tornarà a emplenar el Teatre Bartrina de Reus del 9 al 12 de novembre.

La directora artística del festival, Anna Petrus, ha assegurat que «en aquesta edició hem preparat una programació acurada, atenta a diverses formes d'entendre i treballar les imatges d'arxiu, atenta a l'actualitat, a les inquietuds artístiques de creadores i creadors i, per descomptat, atenta a la qüestió de gènere i la diversitat».

Una programació molt variada

La cerimònia inaugural, que se celebrarà aquest dimarts a les 21.00 hores, comptarà amb l'assistència d'autoritats com l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, entre d'altres.

La setzena edició arrencarà amb 'L'home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa' dirigida per Joan Celdran i Àngel Leiro i protagonitzada pel músic, cantautor i poeta Jaume Sisa, un referent del moviment underground i la contracultura de la Barcelona dels anys 60 i 70. La influència del seu treball ha arribat amb força fins als nostres dies, fins i tot per aquells qui no són exactament melòmans.

L'endemà, dimecres 10 de novembre, tindrem una doble sessió a les 9.30 i a les 12 hores de la pel·lícula 'Las Sinsombrero 3 - Exiliadas', feta per Tània Batlló, Manuel Jiménez i Serrana Torres, que pretén apropar-se a aquelles artistes intel·lectuals que es van veure obligades a fugir a altres països durant la guerra civil. Més tard, a les 16.30 hores, gaudirem del documental 'Pedra Pàtria', un recorregut de retorn a casa del director Macià Florit, passejant pels paisatges de Menorca.

La tarda continuarà amb 'El Toubab. Confiesan que he vivido', amb la història del músic reusenc que ha recorregut centenars de ciutats, presons i carrers de tot el món compartint la seva passió i l'amor pel rock, a les 18.30 hores. Per acabar les sessions del dimecres tindrem 'Transoceánicas', un film que es reproduirà a les 21.00 hores en què les dues directores intercanvien vídeo-correspondència del seu dia a dia.

Dijous intens amb 6 sessions al Memorimage

El dijous serà el dia més mogut, amb 6 sessions al llarg de tot el dia. 'Fortuny. La mort del pintor' serà la primera pel·lícula del dia a les 9.30 hores, on el protagonista farà de Marià Fortuny, un reconegut pintor. Més tard, a les 12.00 hores, es reproduirà 'Com jo vulgui', que parla sobre el despertar d'una dona inspirada pel coratge del moviment feminista a Egipte.

La tarda de dijous començarà amb el documental 'Radiograph of a Family', on la directora ens mostra un retrat sobre la vida familiar i les relacions sentimentals a Iran, a les 16.30 hores. Dues hores més tard, 'A cambio de tu vida' narrarà una lluita obrera explicada a través de l'explosió d'una de les més importants plantes químiques d'Europa, la Petroquímica de Tarragona; i seguidament 'El banquet Gegant d'Antoni Miralda', un projecte col·lectiu que mostra la preparació d'un esdeveniment gegantí molt important per la ciutat.

Per acabar dijous, i també per començar divendres, 'Altsasu' comptarà amb tres sessions repartides entre les 21 hores del dijous i les 9:30 i les 12 hores del divendres, un film que captura la transformació física i emocional dels joves a través d'un accés inèdit al seu entorn personal i familiar.

A les 17.00 hores del 12 de novembre es reproduirà 'Padrí. Imatges del record.', on la directora Júlia Kühne Escolà emprèn un viatge per descobrir el seu padrí i les cicatrius que va deixar en la societat la Guerra Civil.

Per acabar de culminar la celebració del Memorimage 2021, a les 21 hores coneixerem als guanyadors d'aquesta edició i gaudirem de la projecció de 'La cigüeña de Burgos', on la directora Joana Conill comprèn que el seu pare, company de jocs i aventures, va decidir no explicar-li la seva vida. Per què?

Es pot veure tota la programació del Memorimage 2021 fent clic en aquest enllaç.

 

Un festival totalment gratuït

Tot i que caldrà fer una inscripció prèvia a la web del festival per la primera i última sessió del Memorimage del 2021, totes les entrades del festival són totalment gratuïtes sense necessitat de reservar, l'accés serà per ordre d'arribada, i per accedir a les entrades de les sessions que les requereixen cal reservar-les aquí.

A més, i com a novetat d'aquest any, el públic podrà gaudir del festival sense la necessitat de moure's de casa, ja que a través de la plataforma online del Memorimage es podran presenciar totes les sessions, excepte la pel·lícula 'Radiograph of a family, únicament omplint un formulari previ.