Arriba a Reus el teatre més experimental amb el cicle «Noves Escenes»

'Raphaëlle', 'Esmorza amb mi', 'Cosas que se olvidan facilmente' i la 'Conferència Espectacular' són les obres que es representaran

Una desena de ciutats d'arreu de Catalunya s'han unit al projecte «Noves Escenes», per portar als escenaris dels seus teatres obres innovadores i contemporànies. Reus forma part d'aquestes ciutats, que de la mà del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, potencien obres de teatre catalanes experimentals. La capital del Baix Camp serà la  primera ciutat a realitzar una obra teatral del projecte «Noves Escenes».

Obres experimentals a 10 ciutats catalanes

Amb l'objectiu de descentralitzar les obres teatrals contemporànies de Barcelona i portar-les a altres indrets de Catalunya, el projecte «Noves Escenes» dóna l'oportunitat a 10 ciutats del territori català. En els teatres d'aquestes ciutats  es realitzaran obres experimentals i contemporànies d'artistes catalans. L'objectiu principal d'aquest projecte és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir nous formats teatrals.

Quatre espectacles contemporanis a Reus

Reus acollirà un total de quatre espectacles culturals contemporanis la majoria al Teatre Bartrina i al Centre Cultural Cal Massó. El Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals és l'encarregat de gestionar aquest projecte, amb l'objectiu de promoure la cultura contemporània i experimental a les 10 ciutats  que en formen part. A Reus ja ha participat amb diverses iniciatives com per exemple el «Womart», una expressió artística al Casal de Joves la Palma realitzada per dones.

Imatge del Centre Cultural Cal Massó de Reus | Ajuntament de Reus

 

'Conferència Espectacular' de David Espinosa

Aquesta representació serà l'encarregada d'obrir el cicle d'espectacles «Noves Escenes» a Reus. De la mà de David Esponisa es projectarà un recorregut audiovisual per la història del teatre no convencional a Catalunya i Europa, a través de vivències pròpies. 'Conferència Espectacular' es realitzarà el dimecres 30 de gener al Centre Cultural Cal Massó a les 20.00 hores, i serà de caràcter gratuït.

'Cosas que se olvidan fácilmente' al Bartrina

A partir del 31 de gener i fins al 3 de febrer, al Teatre Bartrina es podrà veure un espectacle sota el nom 'Cosas que se olvidan fácilmente' de Xavier Bobés. L'actor va decidir posar en marxa aquest projecte perquè començava a tenir problemes de memòria. Una petita història de la segona meitat del segle XX a Espanya, en un joc de cartes convertit en un muntatge teatral per a cinc espectadors. Un total de 10 representacions es portaran a cap el dijous, 31 de gener, divendres 1 de febrer, dissabte 2 de febrer i diumenge 3 de febrer.

El Teatre Bartrina acollirà la major part de les representacions | TarragonaDigital.com

 

'Raphaëlle', de la companyia La Conquesta del Pol Sud

Aquesta obra teatral es basa en l'experiència real del canvi de gènere de Raphaëlle Pérez, i es portarà a cap al Teatre Bartrina de Reus el dia 23 de febrer a les nou de la nit. Aquesta obra és un recull d'experiències del camí de Raphaëlle Pérez, una dona jove transsexual en el seu canvi de gènere. Es mostrarà la lluita, la recerca d'identitat i els somnis i aspiracions sobre un món de transformacions. Les entrades a l'obra estan disponibles en el següent enllaç.

'Esmorza amb mi', d'Iván Morales

La darrera obra del cicle «Noves Escenes» es realitzarà al Teatre Bartrina el dia 27 d'abril a les 21.00 hores. Aquesta representació és una comèdia sobre l'amor, l'atzar i la infelicitat  representada per Anna Alarcón, Andrés Herrera, Bàrbara Mestanza i Xavi Sáez. Després de la funció teatral es podrà parlar amb els seus protagonistes amb el Fòrum de l'Espectador del Teatre Bartrina.