Imatge de la presentació de la programació de tardor del Teatre Fortuny

Una vintena d'espectacles conformen la programació de tardor del Teatre Fortuny

Durant els darrers mesos del 2022, passaran per l'escenari de l'equipament reusenc Joan Pera, Pere Arquillué, Sopa de Cabra o Joan Dausà, entre altres

El Consorci del Teatre Fortuny ha aprovat aquest matí la nova programació de tardor de l'equipament cultural de Reus. Aquesta programació estarà formada per 20 espectacles i 22 funcions, que inclouen teatre, música i dansa, amb concerts destacats com Sau, Sopa de Cabra o Joan Dausà i obres protagonitzades per reconeguts actors com Pere Arquillué, Josep Julien o Joan Pera.


Josep Margalef, gerent de l'equipament cultural, ha explicat durant la roda de premsa de presentació que «és una programació destinada a una ciutadania que en aquests darrers anys ha dipositat la seva confiança en el Teatre Fortuny, convertint-lo en el seu espai on gaudir d’aquells espectacles i actes culturals que li són d’interès».

El Cicle Grans Mestres

Entre octubre i desembre, el Consorci presentarà les produccions del Cicle Grans Mestres. Així mateix, també portarà al teatre reusenc la coproducció del concert 'Una Vetllada amb Rakhmàninov' on s’interpretaran els concerts núm. 2 i 3 del cèlebre compositor amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Castelló i el reconegut pianista cubà Leonel Morales com a solista.

El teatre també tindrà una presència important en la programació de tardor del Fortuny, amb les comèdies 'Master Xof', amb Joan Pera, i 'Quant temps em queda?', la darrera creació de Marta Buchaca amb Lluís Villanueva encapçalant el repartiment.

Pel que fa a l'art dramàtic, es podrà veure 'Paraiso Perdido', de John Milton, des de la visió d'Helena Tornero i Andrés Lima, amb Pere Arquillué i Cristina Plazas sobre l'escenari. Així mateix, també arribarà a la capital del Baix Camp la darrera creació de Jordi Casanovas, 'Immunitat'.

Espai rellevant per la dansa

Durant la temporada de tardor del Teatre Fortuny també tindrà un paper fonamental la dansa. En aquest sentit, destaca el Ballet de Kíiv, que sota la direcció de la ballarina argentina Ana Sophia Scheller, escenificaran la peça d’estil neoclàssic adaptada del llargmetratge 'Eyes Wide Shut', de Stanley Kubrick. Serà el 18 d'octubre.

El 20 d'octubre serà el torn de la Gala de Dansa del X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, on intervindran ballarins i ballarines que van resultar premiats en passades edicions del Premi. També es podrà veure a Reus el Ballet de Barcelona, que portarà a l'escenari del Fortuny dues peces: 'El llac dels cignes' i 'Tongues'.

Mozart, rock català i El Pot Petit

La música tindrà igualment una destacada participació, encapçalada per l'aposta que fa l'espai escènic per l’òpera electrònica que el dia 11 d’octubre es representarà a partir d’un dels textos més emblemàtics de la literatura catalana,  «La Infanticida» de Caterina Albert i l’adaptació feta pel Marc Rosich que transforma aquest monòleg potentíssim en una òpera electrònica amb música original de Clara Peya.

El 15 de novembre, els Amics de l’Òpera de Sabadell representaran 'Don Giovanni' de Mozart, en una producció de la Fundació Òpera Catalunya. La música clàssica també tindrà protagonisme amb 'Una vetllada amb Rakhmàninov', el 25 de novembre.

El Teatre Fortuny serà parada del concert 'Adéu Paf', la gira de comiat de Falsterbo, el grup format pel doctor Estivill, Montse Domènech i Jordi Marquillas. Els més petits també podran gaudir de les cançons de El Pot Petit, que portarà els seus ritmes a Reus el 15 i el 16 d'octubre.

Els espectadors també podran gaudir de concerts de música en català com Sopa de Cabra, Joan Dausà i SAU 30. Finalment, el 30 de desembre es clourà el 2022 amb el tradicional 'Concert d'Any Nou', que anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat.