Més persones es podran beneficiar el 2019 de Teleassistència Domiciliària a Reus

Gairebé 2.000 reusencs i reusenques es beneficien del servei a la ciutat

L'Ajuntament de Reus ha informat de les novetats que presentarà l'any 2019 el Servei de Teleassistència Domiciliària, del qual es beneficien un total de 1.800 persones a la ciutat. De cara a l'any 2019, el consistori augmentarà el pressuposat que destina a aquest servei, a més el preu dels aparells es mantindrà en relació a l'any 2018. Amb aquestes millores el servei podrà arribar a més gent, i per tant, més reusencs i reusenques es podran beneficiar.

 

Gairebé 2.000 persones amb Teleassistència Domiciliària

El Servei de Teleassistència Domiciliària s'ha millorat pel 2019 augmentant en 182 els terminals que donen la prestació.  Aquest servei es va engegar l'any 2013 i cada cop ha anat afegint les darreres novetats, aquest fet ha permès que a Reus es poguessin beneficiar cada any més persones. En el darrer any 1.800 persones tenien el Servei de Teleassistència Domiciliària, i enguany es vol arribar a les 2.000 persones, segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella.

Més cobertura i més aparells

Aquest servei és utilitzat, principalment, per persones de la tercera edat o bé per aquelles persones dependents que necessiten una assistència. Tanmateix, poden obtenir el Servei de Teleassistència Domiciliària les persones joves, o aquelles que siguin cuidadores de persones dependents. Enguany, el pressupost per aquesta prestació s'ha incrementat en 253.000 euros, que suposa 18.000 euros més que l'anterior any.

4 de cada 5 persones usuàries del servei són dones | ACN

 

El centre va gestionar 62.560 trucades

El nou model que es prestarà  enguany inclou atencions més personalitzades a cada usuari. Tanmateix, el preu de l'aparell de teleassistència tindrà uns cost de 13,20 euros, el mateix que l'any passat. Aquest servei és utilitzat, majoritàriament, per dones de més de 85 anys sent un 54% del total d'usuaris. L'any 2018, des del centre d'atenció es van gestionar 62.560 trucades i es van fer 2.487 visites domiciliàries.

Aquest servei és de caràcter públic i és gestionat per l'empresa Tunstall Televida, que també porta el Servei de Teleassistència Domiciliària d'altres municipis com Barcelona, Girona o Lleida. L'índex de cobertura del Servei de Teleassistència Domiciliària a Reus és de 9,9%. Les persones que estiguin interessades en sol·licitar Servei de Teleassistència Domiciliària a Reus ho poden fer al següent enllaç.