Un tram de l'avinguda del Mediterrani de Reus acordonat amb cinta de la Guàrdia Urbana per un petit esvoranc a l'asfalt

La tempesta inunda un soterrani del Teatre Bartrina i fa destrosses al carrer a Reus

La pluja, intensa en alguns moments, ha anat acompanyada d'algun moment de calamarsa

La pluja que ha caigut aquest dimarts al matí a la regió de Tarragona ha provocat diverses afectacions, algunes d'importància. A la ciutat de Reus ha implicat alguna destrossa puntual de consideració, però no grans desperfectes. Un dels més notables és la inundació que ha patit el Teatre Bartrina, i que ha requerit l'actuació dels Bombers de la Generalitat.

En aquest mateix capítol s'ha esberlat un tram de l'avinguda del Mediterrani, al barri Juroca. Segons l'estació de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, ubicada al carrer de Vallroquetes, l'estona que ha durat la tempesta ha portat uns 24,2 mm d'aigua. En aquesta estona, el Teatre Bartrina ha patit un episodi d'inundació.

Segons la informació que s'ha pogut recopilar fins ara, no hi hauria hagut greus desperfectes. Quan s'ha sabut que entrava aigua a l'equipament cultural de la plaça del Teatre s'ha avisat el cos de Bombers de la Generalitat. Hi han traslladat una electrobomba per treure l'aigua. L'aparell ha funcionat entre les onze i deu del matí i les dotze i deu, moment en el qual ja s'havia tret tota l'aigua que es podia.

Inundacions al Teatre Bartrina i a alguns carrers de Reus

És un dels 24 avisos que han rebut entre les onze del matí i la una del migdia. D'aquesta vintena llarga, els Bombers han actuat en cinc ocasions, sumant al Teatre els operatius per sanejar dues façanes, també a Reus, i els dos per treure cotxes atrapats al Vendrell. En el cas del teatre reusenc, es desconeix l'abast dels desperfectes causats, però a priori, no semblaria que fossin de gran impacte.

L'aigua entrava en un soterrani on hi ha una màquina del sistema de climatització del teatre. S'ha apagat immediatament, i l'activació dels Bombers s'ha fet per prevenció, tenint en compte els components elèctrics de l'espai on entrava aigua. Un altre punt de la ciutat afectat per la tempesta ha sigut l'avinguda del Mediterrani, al barri Juroca.

En aquest cas hi ha actuat la Guàrdia Urbana de Reus. Segons el mateix cos policial ha explicat a través de les xarxes socials, una part de l'asfalt de la calçada s'ha esberlat.

El petit esvoranc ha provocat que s'hagués de tallar el trànsit en aquell punt, entre l'avinguda de Salou i el carrer de Frederic Urales. La situació ha atret l'atenció dels veïns, però no hauria provocat més desperfectes ni danys que el de l'asfalt. La policia reusenca, juntament amb el cos de Bombers, han actuat en altres incidències.

Segons informen fonts municipals, «la majoria de les actuacions han estat relacionades amb l'acumulació d'aigua i afectacions al trànsit causades per inundacions de vials». Entre les més destacades hi ha un despreniment de façana al carrer de Santa Helena, al barri del carrer Ample.

La segona façana que s'ha hagut de sanejar ha sigut al carrer de Teresa Pàmies i Bertran, als Jardins de Reus. Al mateix barri s'ha inundat temporalment el carrer de Maria Cortina i Pascual, on a més l'aigua ha mogut contenidors de llocs. També al carrer de Sol i Ortega, a Mas Abelló, on s'ha inundat el pas inferior al pont que dona accés al barri.

La mateixa situació s'ha viscut al carrer de Recasens i Mercadé, al barri de Sol i Vista. Per últim, al carrer de Rovira i Virgili, entre els polígons AgroReus i Mas de les Ànimes, s'ha obert una tapa de claveguera. No s'ha pogut tancar i, per tant, ha quedat «assegurada amb cons».