Pla general de l'accés principal al centre 112 de Reus

Els treballadors del 112 de Reus acorden fer vaga el 23 de juny i la nit de Sant Joan

La jornada afectarà la revetlla de Sant Joan, la nit amb més trucades de l'any

Els treballadors del CAT 112  de Reus han acordat fer una jornada de vaga el pròxim 23 de juny. La vaga començarà a les 8 del matí del dia 23 i s'allargarà fins a les 8 del dia 24. Afectarà la revetlla de Sant Joan, la nit amb més volum de trucades de l'any.

En l'assemblea d'aquest dijous, 3 de juny, 49 treballadors han votat a favor de la vaga, mentre que 5 hi han votat en contra i 5 més han votat en blanc. L'aturada no només afectarà el centre de Reus, sinó també el de la Zona Franca de Barcelona. La vaga la convocarà CGT Catalunya després de ser ratificada per les assemblees dels dos
centres.

La vaga ha de servir per «donar a conèixer a la ciutadania quina és la situació que viu el servei», apunta el comitè de treballadors. Volen denunciar com la mala gestió acaba afectant de forma directa al ciutadà.

Els treballadors han informat que celebraran una nova assemblea on es decidiran les accions reivindicatives que es duran a terme duran la jornada. La vaga afectarà la nit amb més volum de trucades de l'any, la revetlla de Sant Joan. D'aquesta manera, durant 24 hores des de les 8 del matí, tan sols hi haurà serveis mínims atenent les trucades al 112.

La fins la fa poc empresa gestora del CAT 112, Grupo Norte, va entrar en concurs de creditors voluntari i no assegurava pagar les properes nòmines. D'aquesta manera, la Generalitat va adjudicar d'emergència el servei a l'empresa Ferrovial.

A més, els treballadors denuncien la «lamentable situació» del servei públic. Recentment s'ha perdut el servei d'atenció amb traducció a 27 idiomes. Així, no es poden atendre ciutadans en situació de risc o emergència que no parlin català, castellà, anglès, francès o alemany.