Imatge d'una processó amb elements de barris de Reus al barri del Carme

Els elements festius dels barris de Reus faran la seva primera trobada l'1 d'octubre

Des de l'Ajuntament també es programarà un cicle musical a l'aire lliure a finals d'octubre

El dissabte 1 d'octubre tindrà lloc, a Reus, la primera Trobada d'Elements Festius dels barris de la ciutat. Serà a la plaça de la Llibertat de deu del matí a dues del migdia. L'organitza la regidoria de Relacions Cíviques i hi participaran les 12 entitats veïnals que tenen elements com gegants o nanos. La trobada neix amb la voluntat de consolidar-se com un acte anual al calendari festiu de Reus.

La regidora de l'àrea, Montserrat Caelles, considera que és una bona oportunitat per reforçar els objectius de la regidoria. Especialment per «crear sinergies i relacions entre les entitats que actuen a la ciutat». L'acte ha de servir per reivindicar i «valorar aquests elements festius tradicionals que estan repartits per diferents zones i barris de la ciutat».

A la plaça de la Llibertat s'instal·laran dotze estands per a les colles portadores. La majoria són membres de l'associació de veïns del barri, però en alguns casos s'ha constituït colla de portadors com a tal. Hi prendran part els elements de la urbanització Blancafort i dels barris del Carme, del Carrilet, Gaudí, Horts de Miró, Mas Carpa, Montserrat, Parcel·les Casas, Santuari i Sol i Vista.

Segons ha anunciat Caelles, la Trobada d'Elements Festius dels barris de Reus també comptarà amb la participació d'una representació del Seguici de la ciutat. La jornada començarà amb un esmorzar popular i seguirà amb una ballada dels elements a la plaça de la Llibertat. Durant el matí hi haurà «tallers de creació infantil» i, al migdia, una cercavila.

Els Elements baixaran fins a la plaça del Mercadal i tornaran a pujar cap a la de la Llibertat. El final de festa el posarà «com no podia ser d'una altra manera», ha comentat Caelles, amb un vermut popular. Les entitats i balladors clouran la jornada amb un dinar de colles.

Amb la intenció d'incrementar la programació cultural fora del tomb de Ravals també s'està programant un cicle musical. Amb el títol de La música batega als barris portarà dos caps de setmana de concerts a finals d'octubre. Seran concerts a diferents carrers i places els dos últims divendres a la tarda, els dissabtes al migdia i a la tarda i els diumenges al migdia.

Hi haurà 32 actuacions en total, setze cada cap de setmana. Com ja es va explorar per la Festa Major de Sant Pere, es programaran quatre concerts simultanis per a cada sessió. Els artistes que hi participaran seran de Reus i oferiran espectacles de petit format amb diferents gèneres musicals.