Els partits de Reus aparquen la llista única independentista

La cimera convocada per ERC ha servit «d'espai comú de debat» | Ningú descarta poder compartir punts del programa electoral

La llista unitària independentista a Reus perd suports mentre en guanya la tesi que aquests partits poden presentar-se per separat amb una sèrie de punts en comú en clau de república catalana. La cimera convocada per ERC va servir per «establir un espai de debat i treball comú» segons explicaven diverses persones presents a la sortida de la trobada, però no per acostar-se, ni de bon tros, a la llista unitària.

Els republicans consideren que cal que l'independentisme, tant des dels partits com des de les entitats, debati de quina manera afronta les eleccions municipals del 2019, i apunten que la llista única és només una manera de presentar-s'hi, però no l'única. Algunes entitats, com l'ANC, per contra, ja han fet pública la seva aposta per la llista unitària. Els partits, per contra i segons ha pogut transcendir de la reunió, se sentirien més còmodes presentant-se per separat en l'àmbit municipal i acordant punts comuns al programa electoral en clau de república catalana.