El Trofeu Carlos Ferran celebra la desena edició aquest diumenge al Passeig Prim.

El Trofeu Carlos Ferran de ciclisme a Reus celebra la desena edició aquest diumenge

La prova, una cita ineludible cada estiu, enguany puntuarà per la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme

La cursa ciclista Trofeu Carlos Ferran, organitzada pel Club Ciclista Promoevents amb la col·laboració de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus, i convertida en una de les cites ineludibles per als ciclistes de la ciutat i de les comarques tarragonines, arriba com cada any a finals del mes d'agost. Enguany, ho fa en una ocasió especial, ja que celebra la seva desena edició, que serà aquest diumenge 25 d'agost a les onze del matí al Passeig Prim de Reus.

La prova puntuarà per la Copa Critèrium de la Federació

El memorial s'ha consolidat com una de les principals trobades ciclistes de la regió que compta un gran nombre de participants en cada edició.  Enguany, la prova puntuarà per la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme, sent a setena de deu curses previstes; i es disputarà en les categories Sub 23, Elit, Master 30 i Master 40, en les quals els ciclistes de carretera, repartits en dues mànegues, hauran de recórrer 65 quilòmetres en voltes d'1,2 quilòmetres. Les inscripcions es tancaran aquest dijous, 22 d'agost, a les dotze de la nit.

Talls a la circulació amb motiu del Trofeu

La disputa de la prova provocarà que hi hagi talls als accessos al passeig Prim durant bona part del dia i també que no es pugui aparcar en tot el circuit.  La prohibició d’estacionar s’allargarà des de les sis de la tarda del 24 d’agost fins a la mateixa hora del dia 25, i de la mateixa manera no es podrà circular en tots dos sentits pel Passeig Prim, entre la plaça de la Pastoreta i el camí de Riudoms, entre les 4 i les 18.30 hores del diumenge.

Imatge d'arxiu de la prova Trofeu Carlos Ferran.
Imatge d'arxiu de la prova Trofeu Carlos Ferran. | Àngel F. Santos

 

Una jornada ciclista en memòria de Carlos Ferran

La bicicleta ha estat sempre vinculada a la família Ferran. La passió per les bicicletes de Carlos Ferran el va portar, el gener de 1979, a fundar amb un grup d’amics la Unió Ciclista Barri Fortuny, que durant 20 anys ha organitzat centenars de curses i ha format més de 500 ciclistes a les seves files. La tasca social del club va arribar, fins i tot, a l'organització de les festes del barri o l’homenatge a la tercera edat.

La celebració d’aquesta prova és, per als seus organitzadors, un homenatge pòstum a una persona com en Carlos que va dedicar mitja vida a la seva passió que és el ciclisme.  La seva intenció és que el trofeu Carlos Ferran pugui seguint celebrant-se durant molts anys més mantenint l’alt nivell de participació i prestigi que ha adquirit.