Ganxet Pintxo.

La Cambra de Reus «aprova» la Ganxet Pintxo de primavera, que acaba aquest diumenge

La ruta, basada en aquesta edició en el modernisme i amb un augment de preu fins als 3,50 euros, esgota les seves darreres hores

L'edició de primavera de la ruta de tapes Ganxet Pintxo d'aquest 2019 toca a la seva fi. L'esdeveniment, que acaba aquest diumenge, deixa sensacions positives a jutjar per la valoració provisional que en fa el flamant Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Reus, l'ens encarregat de l'organització d'aquesta ruta de tapes.

El seu nou president, Jordi Just, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, han volgut testimoniar aquesta recta final de la ruta visitant el restaurant Tapes i Tapes, del carrer del Galió, regentat pels germans Marc i Roger Murtró.

«Era el moment de pujar aquest esglaó»

Els ha acompanyat també el coordinador de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista, que ha valorat «positivament» aquesta nova orientació de la ruta conscient, també, de la necessitat de «ser atrevits per mantenir l’atractiu d’aquesta iniciativa». «Era el moment de pujar aquest esglaó, d’augmentar el nivell d’exigència», ha explicat Batista, que creu que «calia donar resposta a les necessitats dels restauradors que, al cap i a la fi, són l’autèntica raó de ser d’aquesta ruta, ja que és un operatiu que vam generar a partir de la seva pròpia demanda».

Batista es refereix així a la pujada de preu i de qualitat de l'oferta de tapa i beguda, que se situa ara en tres euros i mig. És el primer augment des de l'inici de la ruta, el 2011, per adaptar-se a l'evolució general dels preus. Aquesta és la primera valoració inicial de la ruta de primavera, que enguany s'ha basat en la idea del modernisme, a falta de les dades d'un altre pic de demanda: el darrer cap de setmana d'aquesta edició.

«Malgrat que l’anàlisi ha de ser profund perquè també hi ha coses a millorar, és evident que la ruta està en la línia òptima i que en properes edicions es valorarà, encara més, l’oportunitat de les novetats incorporades», ha explicat aquest dissabte, 25 de maig, Jaume Batista. Darreres hores, doncs, per gaudir d'aquest augment de qualitat en la Ganxet Pintxo reusenca.

També et pot interessar