Imatge dels seu vehicles elèctrics adquirits per Aigües de Reus

Aigües de Reus incorpora set vehicles elèctrics per renovar la flota

Les previsions són acabar l'any havent renovat un 70% de la flota que es considera renovable

Aigües de Reus ha renovat una part de la seva flota darrerament. Ha incorporat set vehicles elèctrics i ha instal·lat nous sistemes de càrrega a les tres dependències de la secció municipal. L'objectiu és acabar renovant tota la flota que es pugui de manera progressiva.

S'ha començat amb aquests set vehicles, però segons el govern municipal ja es treballa amb una nova licitació. Aquesta primera tanda ha comptat amb un pressupost de 153.629 euros. Inclou els set vehicles i les estacions de càrrega que s'han instal·lat a tres dependències d'Aigües de Reus.

La licitació que s'està preparant ara serviria que incorporar deu vehicles més. En aquest cas per incorporar vuit vehicles elèctrics més durant els pròxims mesos. D'aquesta manera, Aigües de Reus calcula que abans que acabi el 2021 tindrà un 70% de vehicles elèctrics.

Es refereixen, segons matisen des de la secció de l'empresa municipal, a set de cada deu vehicles que tinguin alternatives viables al mercat elèctric. És a dir, que hi ha vehicles que encara no consideren adequat renovar, almenys mentre no arribin millores tecnològiques o de preu. Dels set que ara s'han adquirit, tres són monoplaces, completament elèctrics i de petites dimensions.

Això permet, subratllen, millorar la circulació i la mobilitat urbana. La renovació permetrà donar de baixa els vehicles matriculats entre el 2002 i el 2005, que acumulen entre 165.000 quilòmetres i 370.000. Els que ara s'han adquirit es faran servir per anar a reparar avaries i pel personal de guàrdia.

Els monoplaces en concret es faran servir per gestionar els comptadors, atendre la ciutadania i fer les inspeccions. Aquest canvi de flota s'ha fet, segons destaquen des d'Aigües de Reus, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU i el Pla d'Acció Municipal local. Els nous vehicles han de servir per millorar la mobilitat sostenible segons l'empresa municipal.

La secció municipal de subministrament d'aigua està acabant d'executar el pla d'inversions 2020-2021. Inclou algunes accions en la línia de l'energia renovable ,com la instal·lació de plaques solars a la Depuradora. També s'ha impulsat una actuació de millora per aprofitar millor l'aigua de la ciutat.