Una algomeració de persones a les portes de la discoteca Classix de Reus

«Estem espantats»; els veïns del Classix de Reus reclamen mesures

El govern local recorda que s'ha reforçat el dispositiu de la Guàrdia Urbana dedicat a l'oci nocturn

Alguns veïns de la zona de la discoteca Classix de Reus, al raval de Robuster, tornen a exclamar-se després de la baralla amb dos ferits per ganivetades d'aquest cap de setmana. Insisteixen que els fets són greus, però que els incidents no són puntuals. «Quan no hi ha baralles, hi ha pixats o vomitats», sentencia un veí que, com la resta, volen restar en l'anonimat.

Recorden que el local d'oci nocturnja ha protagonitzat titulars durant els dos darrers anys per saltar-se les restriccions pandèmiques. Ara, afegeixen, la tornada a la normalitat ha provocat aldarulls, sorolls i incivisme a la zona. En concret arran d'aquests cap de setmana, alguns asseguren que «estem espantats i alarmats, no sabem com pot acabar això».

El govern local subratlla que, des del mes passat, la Guàrdia Urbana ha reforçat el dispositiu policial dedicat a l'oci nocturn. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, assegura que «l'incident d'aquest cap de setmana és un fet puntual». Insisteix que tant ell com el govern mantenen un «compromís total» amb la seguretat i el civisme.

Afegeix, també, que «la Guàrdia Urbana actua amb la màxima contundència contra aquells que pertorbin la convivència a la ciutat». En la mateixa línia es mostra Dolors Vázquez, regidora de Seguretat i Convivència. La policia local, afirma, «destina molts esforços a la campanya per vigilar la seguretat i el civisme a l'entorn de l'oci nocturn».

Apunta, això sí, que «no hem de perdre de vista que la principal responsabilitat per garantir la convivència és, en primer lloc, de les empreses i dels clients». Pel que fa als veïns, alguns es mostren preocupats per la baralla d'aquest cap de setmana i per la dinàmica que, asseguren, es repeteix sovint a la zona. Altres relativitzen la situació o se la prenen amb resignació, i asseguren que «on hi ha una discoteca és fàcil que hi hagi soroll i incivisme».

Expliquen, també, que sí que han notat un increment de la presència policial, però apunten que «no poden ser a tot arreu». Confien que, realment, els fets d'aquest cap de setmana siguin un incident aïllat. Sense l'alarma expressada per altres veïns, sí que reclamen mesures efectives per evitar que es repeteixin i per rebaixar les molèsties que pateixen, afirmen, durant els caps de setmana.