La nau del carrer de Cervantes 35-37 de Reus

Els veïns porten a la fiscalia la llicència industrial del carrer de Cervantes de Reus

Denuncien que l'Ajuntament la va concedir incomplint la normativa i que ha seguit afavorint l'empresa de manera irregular

L'Associació de Veïns de la Mineta de Reus ha portat a fiscaliala llicència d'activitat industrial atorgada a APSA Global Express. L'entitat n'ha informat aquest dilluns a través d'un comunicat on recorda que el que s'ha fet és donar compliment als acords presos a les darreres assemblees. Així doncs, hi ha presentat un escrit per informar del que consideren una irregularitat per part de l'Ajuntament de Reus.

El conflicte amb el consistori ve de fa gairebé un any, quan els veïns van alertar que no s'havia seguit el procediment legal per autoritzar l'activitat industrial. Una denúncia que des del govern de Reus es negava rotundament. Fons municipals insisteixen que «la llicència d'activitat es va concedir d'acord amb els informes municipals».

Arran de les noves acusacions de favoritisme irregular, aquestes fonts també asseguren que «el seguiment de l'activitat no fa pensar que en cap cas s'hagin incomplert els requisits de la llicència». Els veïns defensen que la planificació urbanística no permet l'activitat industrial que s'hi ha autoritzat. Es tracta d'un servei de missatgeria explotat sota la marca Nacex per ASPA Global Express en una nau del carrer de Cervantes que feia anys que no tenia activitat.

Porten a fiscalia la llicència industrial del carrer de Cervantes

Segons el POUM de Reus, allà hi han d'anar cases en renglera. Recorden, hi havia una primera negativa de l'Ajuntament a concedir la llicència, firmada per l'alcalde, Carles Pellicer, i el secretari municipal. Uns mesos més tard, en canvi, sí que es va autoritzar l'activitat.

Responsabilitzen del canvi de parer municipal al regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, que és qui hauria autoritzat l'activitat empresarial. Denuncien, de fet, que «la influència i l'afavoriment que practica aquest regidor arriben a la Guàrdia Urbana». Segons apunten, Prats impediria que la policia reusenca «pugui obligar l'empresa a treure un petit vehicle comercial blanc que tenen aparcat permanentment al costat del gual».

D'aquesta manera s'assegurarien tenir l'espai necessari perquè els camions entrin i surtin de la nau industrial. Els veïns han defensat que no tenen res en contra de l'empresa en si, sinó dels inconvenients que provoca que hi hagi activitat industrial a un carrer residencial. L'any passat ja alertaven que els camions de repartiment tenien problemes per maniobrar i entrar i sortir de la nau.

Ara, a més, hi afegeixen que des del consistori «s'ha seguit afavorint de manera especial i irregular a l'empresa». En concret perquè s'ha pintat una zona de càrrega i descàrrega davant de la nau «que van demanar sense cap justificació». Una mesura que troben poc lògica tenint en compte que ja hi havia 17 metres de càrrega i descàrrega al mateix carrer, a la vorera de la nau.

I encara més, «també a petició no justificada de l'empresa, se'ls va ampliar el gual, han fet les obres que han volgut sense llicència». Afegeixen, també, que «han instal·lat, sense llicència, grans rètols anunciadors de la franquícia de transports que exploten». Des de l'Associació de Veïns de La Mineta afirmen que, quan han anat tenint coneixement de tots aquests fets, els han anat documentant.

És per això que, finalment, «han decidit posar-los en coneixement de la fiscalia, per si poden ser constitutius de delicte». Tal com explicava Xavier Panisello, president veïnal, l'argumentació dels tècnics municipals per defensar l'activitat no tenia lògica. La normativa urbanística permet que els baixos de les cases en renglera funcionin com a petits tallers o negocis. Des del consistori s'argumenta, segons denunciaven els veïns, que la nau industrial ocupa el mateix que el total dels baixos de les cases que s'hi podrien edificar.