La façana de l'administració de loteria La Pastoreta de Reus, amb gent fent cua

La plantilla d'Indústries Teixidó esgota 1.800 dècims de loteria en menys d'una hora

Alguns treballadors han fet nit davant de la Pastoreta per no quedar-se sense

Situació sense precedents la que s'ha viscut, aquest dissabte a l'administració de loteria de la Pastoreta de Reus. S'hi posava a la venda el número de la loteria de Nadal escollit pels treballadors d'Indústries Teixidó de Riudecols, i en menys d'una hora s'han esgotat els 1.800 dècims. Hi ha hagut persones que han fet nit davant de l'establiment per assegurar-se que no es quedaven sense.

Segons informen des de l'administració de loteria, alguns treballadors van arribar a la porta del local a la una de la nit de divendres. Entre aquesta expectació i la rapidesa amb la qual s'han esgotat els dècims, la Pastoreta ha registrat «un nou rècord històric».

Enguany s'havia optat, per part de la plantilla de Teixidó, perquè els dècims es compressin directament a l'administració i sense limitacions de compra. Això ha provocat, també, llargues cues quan la Pastoreta ha aixecat la persiana aquest dissabte. De fet s'han trobat que alguns havien passat la nit al carrer per no perdre l'oportunitat de comprar dècims del número escollit.

La cua de l'administració de loteria La Pastoreta de Reus donant el tomb a la cantonada
Aquest dissabte s'han vist llargues cues davant de la Pastoreta per comprar dècims dels escollits per la plantilla d'Indústries Teixidó | Cedida

Els 1.800 dècims que s'han posat a la venda del número escollit, el 51.187, s'han esgotat en menys d'una hora. Quan s'ha informat la gent que feia cua que s'havien acabat els dècims d'aquest número, els treballadors de Teixidó que hi havia, s'han organitzat. Han escollit un segon número, el 58.799, que al migdia de dissabte ja havia esgotat tres quartes parts dels dècims.

És per això que, des de l'administració de loteria, s'ha optat per guardar la resta i vendre'ls només a membres de la plantilla de la fàbrica. Després que el 'Gordo' anés a parar al Cachirulo l'any 2019, el 2020 van caure els 420 milions d'euros del primer premi a Indústries Teixidó. Alguns van guanyar la loteria dos anys seguits, i aquest 2022, la plantilla manté l'esperança que els pugui tornar a tocar.

Òscar Bausà, administrador de la Pastoreta, es feia creus de la situació viscuda dissabte, especialment tenint en compte que era un cap de setmana de juliol. Assegura que no és gens habitual que hi hagi aquesta reacció davant de la posada a la venda d'un número. Insisteix que, esgotar 1.800 dècims en menys d'una hora, suposa un «rècord històric» per a l'administració de loteria reusenca.