El Ball de Pastorets de Reus saltat durant una baixada del Seguici a Misericòrdia

El Seguici Festiu de Reus es trasllada a les escoles la vigília de Misericòrdia

El Seguici Festiu actuarà repartit en quatre centres educatius

Aquest migdia el campanar de la Prioral de Sant Pere entonarà el Toc de Festa. L'element clau que anuncia que Reus entra a la recta final de les Festes de Misericòrdia. Havent recuperat bona part dels actes, les restriccions imposades pel Procicat segueixen condicionant les dinàmiques habituals de la festa.

Aquests dies ja s'han vist imatges que, en general, s'espera que no calgui repetir. Un exemple clar és l'actuació del Seguici petit d'aquest dijous. Per una banda amb la novetat de traslladar-se al passeig de Misericòrdia per primera vegada, però amb una infraestructura associada que n'ha alterat l'ambient habitual.

Els agrupaments escolta i guia MonsantCim i Misericòrdia s'encarregaran de fer sonar les campanes de la Prioral, i hi tornaran a les set de la tarda. Serà la mateixa hora en la qual es farà el primer dels passis del Seguici Festiu. L'actuació d'aquesta tarda és una de les mostres més evidents de l'impacte de les mesures arran de la pandèmia.

Els Elements Festius no sortiran a tombar pels carrers de la ciutat, sinó que es repartiran en quatre escoles. D'aquesta manera s'ha aconseguit tenir quatre espais diferents, delimitats i amb l'aforament controlat. Es faran tres passis a cada col·legi, amb totes les entrades esgotades des del dia que es van posar a disposició del públic.

El Seguici Festiu es reparteix en quatre escoles

A l'escola Joan Rebull hi ballaran els Vitxets, la Víbria i els balls de Pastorets, Cercolets i Prims, culminant amb l'actuació de l'Àliga. Al col·legi Marià Fortuny hi haurà els gegants Japonesos i els Negres amb el Drac, els Nanos i els balls de Mossèn Joan de Vic, Valencians i Galeres. A l'Institut Escola Pi del Burgar comptaran amb els gegants Moros, la Mulassa, els bastoners de l'Esbart de Santa Llúcia i els balls de Gitanes i de Sederes.

Per últim, les actuacions a l'escola Teresa Miquel i Pàmies seran les dels gegants Indis, el Carrasclet, el Basilisc, el ball de bastons de l'Orfeó Reusenc i el de Cavallets. A cada centre es faran tres passis entre les set de la tarda i les nou del vespre. Tot i que s'han desvinculat de cada escola en si, els patis han servit per tenir espais delimitats on habilitar les localitats.

La vigília del dia de la Mare de Déu de Misericòrdia ja evidencia que s'acosta el punt àlgid de la festa. El programa s'omple durant la tarda amb l'actuació de l'Orquestra Nova Blanes o el Petit Reggus. Un altre dels actes que s'ha mantingut, tot i que s'ha adaptat, és el Rosari de Torxes.

Es tornarà a fer a l'exterior del Santuari de Misericòrdia per limitar-ne l'aforament. Mossèn Josep Maria Gavaldà serà l'encarregat de comentar els misteris en un acte que acabarà amb la cantada dels goigs. La nit, encara amb l'horari anterior a l'aixecament de les restriccions horàries, la prendran les revetlles.

La Palma passarà del Petit Reggus a la 28a edició del Festival Reggus a partir de dos quarts de deu de la nit. A les deu, l'Orquestra Nova Blanes oferirà una segona sessió a la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi. Serà la mateixa hora a la qual l'Orquestra Allioli pujarà a l'escenari del Parc de la Festa.

Tot plegat tancarà el dia de la vigília, deixant la ciutat a punt per al 25 de setembre. De nou al passeig de Misericòrdia, el Seguici Festiu tornarà a baixar en direcció al Santuari. També es podrà recuperar, mantenint les restriccions, la Baixada del Ball de Diables, l'actuació dels Xiquets de Reus i la Carretillada, que posarà punt final a les Festes de Misericòrdia.