El Basilisc de Reus ballant al pati de l'escola Teresa Miquel i Pàmies, amb el públic en cadires

Quatre escoles de Reus acullen el Seguici Festiu la vigília de Misericòrdia

Els Elements Festius s'han repartit entre els quatre centres educatius

El Seguici Festiu de Reus ha mantingut la seva cita la vigília de Misericòrdia. Les restriccions per la pandèmia han fet que, en lloc de sortir a dansar pels carrers de la ciutat, s'hagin repartit en quatre escoles. Les entrades estaven exhaurides des que es van posar a disposició del públic.

Tot i això, quedaven cadires buides quan havia de començar el primer passi. A totes quatre escoles s'ha optat perquè, qui no tenia entrada, pogués ocupar-les. S'ha organitzat una cua de persones sense tiquet i, una vegada havien entrat les que tenien entrada, se les ha anat deixant entrar per ordre.

Finalment, les 400 localitats de cada centre han quedat plenes per veure el grup d'Elements Festius que hi havia a cada col·legi. En el cas del Teresa Miquel i Pàmies, els gegants Indis, el Basilisc, els bastoners de l'Orfeó Reusenc, el ball de Cavallets i el Carrasclet.

Al pati de l'escola s'havien instal·lat les cadires al voltant de la pista, deixant un passadís al mig per on han ballat els elements. La mateixa dinàmica s'ha produït al Joan Rebull, al Pi del Burgar i Marià Fortuny. A totes quatre escoles s'han organitzat tres passis, entre set de la tarda i nou del vespre.

El Seguici Festiu tornarà a sortir demà, aquesta vegada sí, tal com mana la tradició. Baixarà pel passeig de Misericòrdia, escurçant el recorregut al començament i al final. L'estructura que ahir va acollir el Seguici petit també acollirà el Festiu el dia de la patrona.

La ràfia negra que s'havia col·locat a les tanques que delimiten l'aforament es va retirar. Tampoc hi serà demà, motiu pel qual els reusencs que no tinguin entrada podran veure els Elements Festius des de la part exterior del recinte.