Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels alumnes del curs de l'Escola TIC del Clúster Catalunya Sud.

Una vintena d'alumnes finalitzen el primer curs 100% virtual de l'Escola TIC

El Covid-19 va obligar a readaptar la formació a un format virtual, que ha resultat ser exitós

Imatge dels alumnes del curs de l'Escola TIC del Clúster Catalunya Sud.
Els alumnes del curs de l'Escola TIC del Clúster Catalunya Sud han presentat els seus projectes finals. | cedida

Una vintena d'alumnes han finalitzat, aquest dimecres 30 de setembre, han finalitzat el curs de l'Escola TIC del Clúster Catalunya, que per primera vegada s'ha realitzat de manera 100% virtual a causa de la situació generada per la Covid-19. Aquest dimecres, doncs, els 23 alumnes han presentat els set projectes finals de l'edició en els quals han simulat un encàrrec real d'una hipotètica empresa del sector de les tecnologies de la informació. La formació dels alumnes en competències digitals bàsiques i programació s'ha dut a terme de manera online, però utilitzant un sistema de transmissió en directe. Així, formadors i tutors han pogut estar a disposició dels alumnes a temps real.

És el primer cop que es realitza a Reus una formació cofinançada per empreses privades i entitats públiques. A més, a causa de la situació generada per la Covid-19, s’ha executat 100% online i s’ha dissenyat una acció formativa a mida amb estructura de 'Coding BootCamp', un programa intensiu de desenvolupament de programari.

El curs va començar el passat 13 de juliol i en el curs hi han participat 25 alumnes, dels quals l'han finalitzat 23. En total han sigut 300 hores de formació, 250 hores de 'BootCamp' i 50 hores de preparació per a les Certificacions MOS oficials. Els alumnes han tingut la possibilitat d'obtenir tres certificacions MOS en Microsoft Office Service —en Power Point, Word i Excel— i Java Fundamentals de Oracle.

Un 70% d'inserció laboral

El president del Clúster TIC Catalunya Sud, Pablo Mazón, ha destacat el nivell d'inserció laboral del 70% de les formacions ofertes fins ara i considera que «és una solució única a la falta de connexió del talent present a la demarcació de Tarragona amb les empreses del sector IT». Per aquest motiu, Mazón remarca la necessitat de seguir treballant en aquesta línia i convida les empreses a buscar talent entre els alumnes de l'Escola TIC.

El vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha remarcat el «gran actiu que l'Escola suposa en sentit social i empresarial, ja que per a la Cambra, l'Escola és un instrument per fer més competitives les empreses i reduir l'atur».

El projecte de l'Escola TIC és un pas més en l'aposta del Clúster i l'empresa municipal Redessa, que té l'objectiu de crear el primer 'hub' tecnològic del territori que uneix formació i empreses. En aquest sentit, el pròxim 5 d'octubre arrenca el nou curs, aquest cop presencial.