Galeria dels fills il·lustres de Reus

La visita 'El Reus d'Antoni de Bofarull' continua amb el cicle de rutes de l'Any Bofarull

La ruta seguirà, aquest dijous 19 d'agost, la perspectiva històrica de la ciutat de Reus en temps d'Antoni de Bofarull | Serà la penúltima activitat del cicle, que es clourà el dia 26

El passat mes d'abril, l'Ajuntament de Reus va anunciar la celebració de l'Any Bofarull 2021 per commemorar els dos-cents anys del naixement de l'advocat, arxiver, escriptor, historiador i lingüista reusenc. La conferència 'Antoni Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània' va inaugurar la celebració el dia 14 d'abril, i a partir d'aquell moment, s'han programat exposicions, activitats lingüístiques i rutes culturals

'El Reus d'Antoni de Bofarull' serà la penúltima ruta del cicle

Aquests itineraris, organitzats per les Biblioteques Municipals sota el nom d''Els Bofarull a Reus', s'han organitzat cada dijous del mes d'agost. Conduïdes per Jaume Massó Carballido, comissari de l'Any Bofarull, les rutes s'han centrat en els convents desapareguts durant el segle XIX, en les cases familiars o en l'origen familiar i l'entorn social dels Bofarull, entre altres. I ara, aquest pròxim dijous 19 d'agost, es reprèn el cicle amb la visita 'El Reus d'Antoni de Bofarull'.

Aquesta nova ruta passarà per la plaça de la Llibertat, on hi hagué la caserna de Cavalleria, el nucli medieval de la ciutat, el Mercadal, la prioral de Sant Pere, les restes de la muralla medieval i altres indrets d'interès històric. La intenció és seguir la perspectiva històrica de la ciutat de Reus en temps d'Antoni de Bofarull. Com tota la resta de rutes, aquesta també partirà de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

La repetició de la ruta 'Els Bofarull de Reus' clourà el cicle el 26 d'agost

Les Biblioteques Municipals han organitzat aquest cicle de rutes cada dijous del mes d'agost amb diversos recorreguts que passen per espais emblemàtics de la ciutat relacionats amb la figura d'Antoni de Bofarull. El cicle clourà el proper dijous, 26 d’agost, amb la repetició de la ruta 'Els Bofarull de Reus', que va ser, precisament, la que va iniciar el cicle el dia 5 d'agost.

Dedicada a explorar en l'origen familiar dels Bofarull i el seu entorn social, el recorregut farà parada a diverses cases familiars com ara la casa natal d'Antoni de Bofarull, la casa dels March, la dels Miró i el palau dels Bofarull. La durada aproxima de les visites és d'una hora i mitja i, són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia.