El públic de les visites nocturnes al Cementiri General de Reus amb espelmes seguint un dels personatges protagonistes

Tornen les visites nocturnes teatralitzades al cementiri de Reus

Un any més, pels volts de Tots Sants, la Gata Borda ofereix una activitat singular i consolidada

Un dels majors reclams del Cementiri General de Reus torna d'aquí a quinze dies. Entre dimarts 25 d'octubre i dijous dia 27, les visites nocturnes teatralitzades tornaran a passejar pel recinte funerari reusenc. Es tracta d'una activitat reconeguda fora de la ciutat i amb molta tirada entre la ciutadania.

Generalment les entrades s'esgoten ràpidament, i enguany no es preveu que sigui una excepció. Les reserves es podran fer dimarts de la setmana vinent, 18 d'octubre, a les deu del matí a través del web del Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. Per evitar la concentració d'entrades en poques mans, només se'n podran reservar tres per persona.

Per accedir a cada sessió caldrà portar o bé l'entrada impresa, o bé l'entrada digital al telèfon mòbil. L'activitat s'organitza sempre al voltant de Tots Sants de la mà del col·lectiu La Gata Borda. Aquesta companyia teatral, dirigida per Ester Cort, s'encarrega de donar vida a personatges il·lustres i anònims que hi ha enterrats.

A més de les històries personals i de la història de la ciutat, durant la visita també destaca el valor artístic del cementiri. Sepultures, capelles i mausoleus es converteixen en el teló de fons on interactuen els personatges. Aquestes visites teatralitzades es faran els dies 25, 26 i 27 d'octubre, d'aquí a dues setmanes.

Cada dia es faran tres passis, a un quart de nou del vespre, a les nou i a tres quarts de deu de la nit. Cada sessió compta amb 50 places de públic i, per tant, entre els nou passis dels tres dies, podran veure-ho 450 persones. Les visites nocturnes teatralitzades van recuperar-se l'any passat, encara amb restriccions per la pandèmia.

Van estar aturades dos anys, el 2020 a causa de la covid, i el 2019 a causa del mal temps. Com era d'esperar, l'edició del 2021 va esgotar les entrades de seguida.

La d'enguany serà la tretzena edició d'aquest acte, que va valdre un dels reconeixements estatals recollit pel Cementiri General de Reus. L'any 2019 va ser guardonat com el tercer millor cementiri de l'Estat, amb el tercer millor monument i la tercera millor activitat de portes obertes.