L'horari limitat de l'Aeroport de Reus no permet aterrar un vol de trasplantament d'òrgans

L'aeròdrom reusenc no pot operar més enllà de les 22 hores | Es va dirigir fins a l'Aeroport del Prat

Aquest passat diumenge, 10 de novembre, un vol per traslladar un òrgan des de l'Aeroport de Reus no es va poder realitzar a causa de l'horari operatiu de l'aeròdrom reusenc, que finalitza a les 22 hores. El vol ambulància vindria procedent de Màlaga i hauria de recollir òrgans de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, segons informa el 'Diari Més'.

Un vol de trasplantaments d'òrgans es queda sense operar a Reus

La instal·lació de la capital del Baix Camp és una de les d'Aena que no pot rebre avions les 24 hores del dia, ja que té un horari limitat. A més, no disposa d'un Servei de Guàrdia Localitzada i, segons el mateix mitjà, no es va poder contactar cap controlador en situació d'atendre les maniobres. 

El vol que havia d'arribar a Reus era procedent de Màlaga i el centre mèdic d'on sortien els òrgans, el Joan XXIII de Tarragona, ja que als centres hospitalaris de la zona només es realitzen extraccions d'òrgans.

Com que no va ser  possible l'aterrament del vol ambulància a l'Aeroport de Reus, es va buscar una alternativa. Per això, finalment, es va volar fins a l'Aeroport del Prat, a Barcelona, el qual està disponible les 24 hores del dia. L'equip mèdic s'hauria desplaçat fins a Tarragona  en cerca dels òrgans, per tornar a l'avió.