Reus acull el festival internacional formatiu de waterpolo «HaBaWaBa»

El torneig es durà a terme de l'1 al 6 de juliol del 2019

La ciutat de Reus serà l'encarregada d'acollir el festival del millor waterpolo formatiu a escala internacional, el «HaBaWaBa». Aquest festival esportiu es durà a terme de l'1 al 6 de juliol del 2019, principalment a les instal·lacions del Club Natació Reus Ploms, on participaran fins a 600 infants d'arreu d'Europa.  Aquest és el torneig de waterpolo de referència a Europa pels nens i nenes d'entre 9 i 12 anys.

El «HaBaWaBa» es realitzarà de l'1 al 6 de juliol a Reus

La  presentació del «HaBaWaBa» s'ha dut a terme avui, 16 de novembre,  a les instal·lacions del Pavelló Olímpic Municipal de Reus. A l'acte han assistit el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor d'Esports a l'Ajuntament de Reus, Jordi Cervera i altres autoritats. També ha comptat amb la presència la capitana de l'equip espanyol de waterpolo, el reusenc Jordi Neira, jugador olímpic o els presidents del CN Reus Ploms i el CN Tarraco. 

Piscina de 50 metres del CN Reus Ploms
Piscina de 50 metres del CN Reus Ploms | Joan Alfons López

 

Un festival infantil per promocionar el waterpolo

Aquest festival es centra en el waterpolo, un esport d'aigua que pretén desenvolupar el bon ambient, la diversió i el joc net entre els participants. Els infants que jugaran són de  les categories de benjamí i alevi. Les pistes de natació de 50 metres i 25 metres del CN Reus Ploms, seran la seu de la competició, principalment. En aquesta mateixa línia el regidor d'Esports de Reus, Jordi Cervera, ha manifestat que «volem que sigui el millor HaBaWaBa de la història». 

Reus serà la seu del «HaBaWaBa»

L'acrònim «HaBaWaBa» fa referència a Happy Baby Water Ball, ja que l'objectiu és el joc net entre els infants. El «HaBaWaBa» ha passat pel Canadà, Gràcia i Àsia. En aquest àmbit i coincidint amb el Campionat d'Europa, l'any passat es va fer per primer cop a Barcelona, i en la pròxima edició serà Reus la seu que acollirà el festival. 

Imatge d'un partit de waterpolo als Jocs Mediterranis 2018
Imatge d'un partit de waterpolo als Jocs Mediterranis 2018 | COE

 

Una competició esportiva internacional

En aquesta competició es duran a terme  més de 200 partits, amb 42 equips internacionals vinguts de llocs com Iugoslàvia, Hongria o Itàlia. En aquesta indicativa han jugat més de 17.000 infants d'ençà que es va crear a Itàlia, i el que es pretén és «que els infants siguin feliços jugant a l'aigua», remarcava el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena.

Presentació del «HaBaWaBa» amb el regidor Jordi Cervera, l'alcalde Carles Pellicer i president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena
Presentació del «HaBaWaBa» amb el regidor Jordi Cervera, l'alcalde Carles Pellicer i president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena | Laia Riba

 

L'objectiu és consolidar el waterpolo al territori

A banda de les competicions de waterpolo, es duran a terme diverses activitats paral·leles pels infants, com una jornada al Port Aventura, espai on estaran allotjats els familiars i altres acompanyants dels jugadors i jugadores. «Volem que amb el HaBaWaBa s'impulsi i desenvolupi el waterpolo al Camp de Tarragona», declarava el president de la Federació Espanyola de Natació. Aquesta iniciativa es porta a cap amb l'objectiu de «consolidar el waterpolo al territori, per aquest motiu es fa el HaBaWaBa a a Reus», aclaria Jordi Cervera.