Primer pla del cartell del Centre Comercial La Fira.

La botiga Stradivarius de Reus tanca i Zara i H&M abandonen La Fira

Inditex abandonarà definitivament el centre de Reus

Reus es quedarà en poc temps sense tres botigues que fa anys que estaven establertes a la ciutat, especialment una d'elles. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, Inditex abandonarà definitivament el centre de la ciutat amb el tancament de la botiga Stradivarius que hi ha al Raval de Santa Anna. Està previst que baixi la persiana definitivament el gener del 2022. 

Aquest tancament és l'adeu definitiu de les botigues de roba d'Amancio Ortega al centre de Reus, les quals durant anys van omplir diversos locals de Reus fins que La Fira Centre Comercial va obrir portes i es van traslladar allí. L'Stradivarius del Raval Santa Anna era l'últim testimoni d'aquesta època i ara, amb el seu tancament, desapareixerà. Tot i així, de moment l'Stradivarius ubicat al centre comercial reusenc continuarà obert.

La botiga que sí que tancarà també d'aquí a poc temps a La Fira serà Zara. L'establiment ocupa dues plantes al centre comercial, la 0 i la 1, deixant un buit considerable i sumant-se al degoteig de tancaments. Tot i que es rumorejava que tot el grup Inditex podria abandonar La Fira, de moment només serà Zara el que abaixarà la persiana. Ho fa temps després de tancar també el comerç Zara Home, amb articles per a la casa, que estava també al centre comercial i va abandonar.

Finalment l'altra botiga del centre comercial que tancarà, segons sembla abans de Nadal, serà l'H&M. També ocupa dues plantes de La Fira i una trentena de treballadors es veuran afectats pel tancament. De fet, quan es va fer l'anunci va haver-hi manifestacions per evitar que abaixés la persiana, però no van donar els seus fruits.

Tant en el cas de l'H&M com en el de les dues botigues Inditex, els tancaments estan relacionats amb l'ajustament que estan fent les empreses després de la sotragada que va suposar la pandèmia. Moltes de les botigues d'aquestes multinacionals estaven ubicades en centres comercials, els quals van romandre tancats durant molts mesos.