Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general de l'OMS, en una roda de premsa

L'avís que acaba de fer l'OMS: «És millor suspendre una trobada que una vida»

Tedros Adhanom diu que hi ha «proves consistents» que l'òmicron s'està expandint «més ràpid» que la delta

Les festes de Nadal estan en el punt de mira. La velocitat que està agafant la pandèmia en les últimes dates preocupen a totes les persones vinculades al món de la salut i ja cada cop són més les mesures que s'estan adaptant per contenir els contagis. 

Les reunions familiars i d'amistats que es preveuen per Nadal no ajuden a la prevenció dels contagis. El Govern català ha anunciat les mesures que es preveuen a partir d'aquesta setmana, però no són els únics que han dit la seva. 

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) estan atents a l'evolució de la pandèmia. Els avisos que estan fent sobre les festes de Nadal són constants i aquest dimarts han tornat a aixecar la veu per la covid-19.

Preocupació a l'OMS

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom, ha tornat a sortir a la palestra per avisar sobre les festes de Nadal, que estan a punt de començar. «És millor cancel·lar ara i celebrar més tard que celebrar ara i plorar més tard», ha dit el director general de l'OMS.

En aquest sentit, també ha afegit que «protegir-se» del virus «en alguns casos vol dir cancel·lar o ajornar esdeveniments».

«Cap de nosaltres vol ser aquí en 12 mesos parlant d'oportunitats perdudes, desigualtat continuada o noves variants», ha dit Tedros Adhanom. Així mateix, també ha volgut subratllar que «és millor suspendre una trobada que una vida».

D'altra banda, ha assegurat que hi ha «proves consistents» que la variant òmicron s'està expandint «significativament més ràpid» que la delta i que és «més possible» que les persones vacunades o recuperades de la covid-19 es puguin infectar o reinfectar.

«No hi ha cap dubte que l'augment de trobades socials durant les festes a molts països portarà a un increment de casos», ha dit Tedros Adhanom.

La responsabilitat de l'expansió de la covid-19 torna a estar a la mà dels ciutadans. Hi ha països que han implantat mesures per evitar els contagis durant aquestes dates especials. Tot i això, n'hi ha que opten per fer la seva i no seguiran les recomanacions o mesures que s'han implantat per aquestes dates.