Pla general del tram inicial de la barra del Trabucador, mirant cap al nord

Primer dissabte de pagament al Trabucador: «És lògic, però el preu és una barbaritat»

Opinions contraposades entre els banyistes davant la nova regulació que vol preservar el Parc Natural del Delta

Aquest cap de setmana ha estat el primer en el qual ha entrat en vigor la nova normativa d'accés a la platja del Trabucador. L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita va decidir que, des d'aquest passat dijous, dia 1 de juliol, s'hauria de pagar per aparcar en les places habilitades a la zona. A més, tampoc es permet la pernoctació.

«És lògic pagar, però el preu és una barbaritat»

Com és normal, els canvis en la normativa d'accés al Trabucador han provocat una divisió d'opinions entre els banyistes de la platja. Precisament avui dissabte, que era el primer festiu de cap de setmana de regulació de l'accés en aquest paratge natural.

Molts consideren encertada la mesura mentre que d'altres opinen que es tracta d'una acció recaptatòria. «És lògic pagar, però el preu és una barbaritat», ha afirmat en Fernando, un dels conductors que s'ha desplaçat fins a les Terres de l'Ebre.

Davant la massificació viscuda al delta de l'Ebre l'estiu passat, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha posat en marxa aquesta prova pilot. Una prova pilot que estableix que els conductors han de pagar per aparcar en les 700 places habilitades en les tres àrees autoritzades. A més, també es prohibeix pernoctar en aquest espai.

La nova regulació va entrar en funcionament aquest dijous i es mantindrà fins al 31 d'agost.