Els Farmacèutics de Tarragona presenten un servei de suport a la lactància materna

Fins a 23 farmàcies de la província s'han sumat a aquesta iniciativa

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha iniciat el programa Alletafarma, un servei que s’oferirà a partir de l’1 d’agost a un total de 23 farmàcies de la província de Tarragona.

Punts on s’ofereix el programa Alletafarma a Tarragona

Les farmàcies que presten aquest servei estan identificades amb el distintiu «Alletafarma, punt de suport a la lactància materna». Cal destacar que els establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa es troben en 15 poblacions diferents: Banyeres del Penedès, Calafell, Constantí, Cunit, El Vendrell, Els Pallaresos, l’Ametlla de Mar, Reus, Riudecols, Santa Bàrbara, Solivella, Tarragona, Tortosa, Valls i Vila-Seca.

A més, gràcies a l’actual llei d’ordenació farmacèutica, un 99% de la població té una farmàcia al seu municipi, convertint-se, per tant, en el punt sanitari més proper al pacient gràcies a la seva accessibilitat.

D’altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) aconsella, durant els sis primers mesos de vida, la lactància materna com a única alimentació per al nadó, per tal d’aconseguir un creixement i una salut òptima dels infants.

El programa Alletafarma

La coordinadora del Grup de Treball Lactància materna: formació, promoció i suport des de la farmàcia (GdT) del COFT, Roser Olivella, ha explicat que «sensibilitzats per aquesta qüestió, l’any 2017, un grup de farmacèutics, amb la col·laboració del COFT, vam crear un grup de treball amb la finalitat de promocionar i protegir la Lactància Materna  des de la farmàcia comunitària».

Tanmateix, s’han dissenyat unes fitxes de suport per a situacions molt demandades durant la lactància com l’agafament al pit, crisi o brot de creixement, mastitis o pujada de la llei, entre altres. Tots  els farmacèutics a favor d’aquest projecte han realitzat un curs de formació amb la finalitat de fomentar i augmentar la lactància materna.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna

El servei s’iniciarà coincidint amb el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que tindrà lloc de l’1 al 7 d’agost. A més, cada dia el COFT publicarà un consell a les seves xarxes socials per promocionar aquesta iniciativa.