Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona ensenyant una moneda Bitcoin

L'impacte d'Elon Musk en el preu del Bitcoin

Musk té la capacitat de fer fluctuar el preu de les criptomonedes en xifres elevadíssimes

En l'actualitat és ben difícil trobar a algú que no hagi sentit parlar de la famosa criptomoneda anomenada Bitcoin. I cada cop hi ha més gent que decideix invertir diners en aquesta divisa digital.

Els darrers mesos els titulars han estat ben clars. Després d'un 2020 i començament de 2021 de xifres daurades, el Bitcoin està vivint algunes de les seves jornades més negres.

El preu del Bitcoin en dòlars ha caigut des dels gairebé 65.000 fins als 30.000. Una baixada brutal que arriba després de molts mesos d'alça.

Els condicionants han estat molts. El principal, i segurament més definitori, ha estat la postura del Banc Popular de la Xina. El banc central xinès va comunicar no acceptar com a forma de pagament els tokens i criptodivises digitals.

Però més enllà d'això, altres factors han estat molt determinants i que s’han de conèixer abans de comprar Bitcoin.

La figura d'Elon Musk i Tesla s'ha tornat indiscutible a l'hora d'entendre aquesta caiguda - i les pujades anteriors - que ha tingut el BTC.

I és que, actualment, Musk és la figura pública amb major projecció que més parla de criptomonedes. Sigui Bitcoin, Doge, o altres divises.

Qui és Elon Musk i quin poder té sobre el BTC

Elon Reeve Musk és una de les persones més riques del món, amb un patrimoni estimat en més de 150.000 milions d'euros.

Aquest emprenedor va fundar el servei de pagament remot PayPal. És CEO de Tesla Motors. També és cap de Space X, primera signatura privada a viatjar a l'espai amb la NASA.

Així mateix, és inspirador de Solar City. Companyia, que desenvolupa tecnologia de punta a base d'energia fotovoltaica. També és responsable en Halcyon Molecular, laboratori de biotecnologia que busca cura per a diverses malalties.

No és cap secret. Musk té la capacitat de fer fluctuar el preu de les criptomonedes en xifres elevadisimes, la qual cosa demostra la volatilitat d'aquestes divises.

El CEO de Tesla ja fa temps que fa comentaris a través de Twitter. En la majoria dels casos, mostrava el seu suport a criptodivises com el Bitcoin i el Dogecoin.

La situació es va desestabilitzar considerablement quan Musk va confirmar una inversió enorme en Bitcoin per part de Tesla. A més a més, va anunciar que la companyia començaria a acceptar aquesta criptodivisa com a forma de pagament.

Això va fer que el seu valor es disparés fins a fixar un nou rècord en quedar per sobre dels 64.000 dòlars.

Des de llavors, les xifres del BTC van ser molt positives durant un temps. Però no ho van ser eternament.

Tot eren xifres daurades pel Bitcoin, fins que Musk va dir que Tesla deixaria d'acceptar el pagament amb Bitcoins. I va explicar que havia pres aquesta decisió perquè aquesta criptodivisa «té un gran impacte mediambiental».

Amb només aquest tuit, el valor del BTC es va desplomar durant dies, fins a aconseguir una reculada de més del 50% del seu valor.

És just en aquest moment quan han començat a sorgir informacions que indiquen que Tesla podria haver venut tot. O bé, part dels seus actius invertits en Bitcoins.

Si això es confirma, ja no hi hauria cap dubte que, el que va fer el fundador de Tesla, va ser manipular el Bitcoin de manera conscient per treure'n profit.

Evidentment, no és possible assegurar ni desmentir aquesta afirmació.

El que sí que es confirma és que les criptodivises tenen una alta volatilitat, són objecte d'una enorme especulació i representen una inversió de risc. El BTC podria despuntar o enfonsar-se de manera sobtada, en qualsevol moment i sense una raó degudament justificada.

I sobretot, es confirma que el multimilionari Elon Musk té a les seves mans el poder de canviar-ho tot amb tan sols un tuit. Ara ets tu qui decideix si pujar al tren i comprar Bitcoin, o no.