Tres infermeres en l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid.

«Mig milió de persones poden morir abans del febrer»: Alerta de l'OMS sobre la Covid

Europa està en un «punt crític» de rebrot

Hans Kluge, director per Europa de l'OMS, ha alertat en una roda de premsa celebrada aquest dijous que el continent es troba en una situació crítica que podria provocar la mort de mig milió de persones abans del mes de febrer. A més, el director ha exposat certa «preocupació» a causa del relaxament de les restriccions en alguns països i insta les autoritats a ser «responsables».

«Ens trobem en un altre punt crític de rebrot de la pandèmia. Europa torna a estar a l'epicentre, on estàvem fa un any», ha afegit Kluge. A més, ha aprofitat la conferència per alertar que tots els països europeus estan «fent front a una amenaça real de ressorgiment de la covid-19». El director per Europa de l'OMS ha explicat que el ritme de transmissió del virus al continent és una «greu preocupació», ja que mig milió de persones podrien morir a principis de l'any vinent.

Preocupació pels països que han relaxat les restriccions

Kluge s'ha mostrat satisfet amb els 23 països d'Europa que han reforçat les mesures de seguretat d'una manera responsable, però ha mostrat preocupació per aquests set estats que han relaxat les restriccions i poden ser més vulnerables al coronavirus.

D'aquesta manera, el director per Europa de l'OMS ha demanat responsabilitat a les autoritats abans de decidir la relaxació de les restriccions. A més, ha lamentat que en l'última setmana s'hagin doblat els ingressos hospitalaris en tot el continent.

L'ús de mascareta pot salvar moltes vides

Hans Kluge, ha recomanat a les autoritats que es faci ús de les mascaretes per «prevenir la transmissió» del virus i, d'aquesta manera, poder «salvar vides».

«Si s'arriba al 95% en l'ús de la mascareta, podem salvar 188.000 vides del mig milió que podem perdre abans de febrer del 2022», ha assenyalat el director per Europa de l'OMS, indicant que l'ús de mascareta és una mesura «barata i efectiva».