Pere Ferré i Mònica Arbós davant de l'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver d'Alforja

Nous ermitans per a l'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver a Alforja

Pere Ferré i Mònica Arbós seran els encarregats de tenir cura del santuari i d'atendre els visitants

Uns nous ermitans cuiden i custodien l'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada al terme municipal d'Alforja, a la comarca del Baix Camp. Pere Ferré i Mònica Arbós són, des de fa un més, els guardians del santuari. Ho fan, per ara, mantenint les seves feines actuals.

Les principals tasques dels nous ermitans d'aquest temple són, per un costat, encarregar-se de tenir cura de l'espai. Per l'altre, atendre els visitants que s'allotgen a les estances del santuari o els qui passen a fer una petita aturada per fer un àpat. 

Tot i que, de moment, no han deixat les respectives feines, el Pere i la Mònica tenen previst deixar-les del tot pròximament. L'objectiu no és altre que dedicar-se plenament a la gestió del temple. Ells mateixos comenten que «des de joves sempre havíem volgut portar l'ermita i fins ara no ens havien donat la concessió, volíem contacte amb la natura».

Diumenge mogut a l'ermita

Aquest diumenge, dia 1 d'agost, ha estat d'allò més mogut a l'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver. Durant tot el matí, els nous ermitans han acollit els ciclistes, motoristes i excursionistes que han passat pel temple, oferint-los esmorzar. «Ens hem quedat sense pa, sense tomàquets i sense res, haurem de fer brasa per dinar», explicava el Pere.

El Pere i la Mònica han aconseguit complir un dels seus somnis. I és que la parella feia temps que volia gestionar el temple de pelegrinatge i, fins i tot, ho havien intentat abans. Finalment, podran gestionar el santuari durant un any gràcies a la concessió de l'Arquebisbat de Tarragona. 

Tot i que l'acord és només per un any, confien a allargar l'estada a l'ermita i deixar les seves feines per dedicar-se al manteniment de les instal·lacions religioses. En Pere és pintor i la Mònica treballa al Colmado Giner de Reus. Cada cap de setmana, pugen fins al santuari i s'encarreguen de cuinar àpats, de cuidar les instal·lacions que formen el recinte i també de l'hostatgeria. 

L'ermita de la Mare de Déu de Puigcerver se situa a 787 metres d'altitud, entre Alforja -d'on forma part- i Riudecols.