L'acusat de maltractar un menor d'edat a Amposta, durant el judici amb una ma al front, amb el seu advocat

S'enfronta a 13 anys de presó per abusar d'un menor a Amposta: «Era de broma»

L'acusat ha negat els fets, tot i que ha reconegut comportaments inadequats amb el nen, que era amic dels seus fills d'acollida

Un home s'enfronta a 13 anys de presó com a presumpte autor dels delictes d'abús sexual i agressió sexual a un menor a Amposta. L'acusat, veí del municipi del Montsià, ha estat jutjat a l'Audiència de Tarragona, negant els fets i reconeixent que va tenir un comportament inadequat amb el menor i que ho va fer «de broma».

Els fets que s'han jutjat a l'Audiència de Tarragona van tenir lloc l'agost del 2019 al domicili de l'acusat a Amposta. Aleshores, el menor tenia 13 anys i era amic dels fills d'acollida del processat. El fiscal assegura que l'acusat va abusar i agredir el nen quan aquesta anava a jugar els seus fills a casa seva, aprofitant moments en què estaven sols.

El processat s'hauria masturbat mentre el menor es dutxava al seu domicili i, l'endemà, l'hauria intentat penetrar analment mentre estaven en un matalàs estès al menjador. Sobre aquests dos episodis, víctima —que ha declarat, a porta tancada, en una entrevista enregistrada— i agressor han mantingut versions dispars sobre els fets.

«Va ser una estupidesa i me'n penedeixo»

Durant la vista, l'acusat ha negat els fets i ha mostrat penediment pel seu comportament inadequat amb el menor. «Va ser una estupidesa i me'n penedeixo», ha manifestat. Sobre l'episodi de la dutxa, ha afirmat que només havia entrat a orinar, i en relació amb el moment de llançar-se sobre la víctima al matalàs, ha argumentat que va caure i va voler bromejar, posant-se al darrere del menor fent la «postura del gosset», sense cap intencionalitat.

En aquest sentit, la defensa ha reiterat la seva petició d'absolució, ja que considera que el seu client va refregar el penis contra la víctima, però que no hi va haver ni violència ni intimidació, ni tampoc cap «accés carnal».

La Fiscalia, però, no s'ha cregut la declaració de l'acusat, tot i que ha rebaixat la pena inicial de 17 anys de presó a 13 anys, perquè el processat ha consignat ja 1.500 euros —dels 50.000 que ha demanat— pels danys morals.

La declaració de la mare del menor

En la seva declaració, la mare de la víctima ha explicat que va conèixer l'acusat en una sortida a la muntanya un mes abans dels fets. El seu fill es va fer molt amic d'un dels fills d'acollida del processat. Segons ha declarat, el menor va començar-se a quedar a dormir al domicili de l'acusat, fins que la dona va començar a veure «comportaments estranys» en el fill i es va començar a sentir incòmoda amb aquella relació.

Segons ha afirmat, «ell li feia regals, li donava diners, i també li comprava alcohol i tabac, i un dia el duia damunt seu, mentre conduïa». Durant la vista, també han declarat treballadors socials i pèrits que van atendre la víctima i la mare després de denunciar els fets. En aquest sentit, han explicat que hi havia «compatibilitat clínica i social» amb una situació d'abusos, tot i que no es disposa de cap informe forense.