L'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Reus, en el judici celebrat a l'Audiència de Tarragona

Quinze anys d'abusos sexuals a Reus: El padrastre que va deixar embarassada la seva fillastra

S'enfronta a dotze anys de presó | La víctima va patir abusos dels 8 als 23 anys

Quinze anys de forma continuada. Aquest va ser el calvari que va patir una fillastra menor d'edat a Reus. L'Audiència de Tarragona ha jutjat aquest dijous el padrastre, que executava els abusos, i s'enfronta a 12 anys de presó després d'abusar sexualment i de manera contnuada de la seva fillastra quan era menor d'edat.  Segons la fiscalia, la víctima va patir abusos dels 8 als 23 anys, edat en la qual va quedar embarassada  del padrastre. La noia va donar a llum el març de 2019.

En el judici, l'acusat ha reconegut haver mantingut relacions sexuals amb la víctima quan ella era major d'edat, assegurant que eren consentides, però ha negat abusar-ne quan era menor. La defensa demana l'absolució  i la fiscalia manté les peticions inicials. El cas queda vist per a sentència.

En el judici han declarat la víctima, que ara té 25 anys, i la seva germana —filla biològica de l'acusat—, ambdues amb mampara per evitar el contacte visual amb el processat. També ha declarat la seva exdona i mare de la víctima, que afirma no saber res dels fets fins que la jove, amb el suport de la germanastra, li va revelar tot, un cop ja estava embarassada.

La família  de la víctima va presentar la denúncia  just uns dies després del naixement del nadó. En la vista oral també s'han presentat nombroses pericials de serveis socials i psicòlegs que van atendre la noia i han hagut d'intervenir en el sí de la família.

Abusos continuats 

L'acusat, que actualment té 42 anys, es va casar amb la mare de la víctima i cap a l'any 1998  va anar a viure amb ella i la seva filla, fruit d'una anterior relació, quan la petita tenia 3 anys d'edat, «assumint d'aquesta manera un rol patern respecte a ella». Posteriorment la parella va tenir dos fills en comú.

Va ser a partir de l'any 2003, quan la nena tenia 8 anys, que van començar els tocaments. «Amb ànim de satisfer els seus instints sexuals i prevalent-se d'una relació de superioritat, emparada en el rol patern que exercia, el processat, aprofitant les absències de la mare, va començar a fer determinats actes de contingut sexual» exposa la fiscal.

Amb 9 anys d'edat, el padrastre va passar a introduir-li els dits a la vagina i quan en tenia 12 o 13, «va començar a mantenir relacions sexuals completes», sempre aprofitant les absències  de la mare. «Aquestes conductes es van mantenir un o dos cops per setmana fins a finals de 2018, quan la víctima tenia 23 anys d'edat», recull l'escrit d'acusació.

La condemna: 12 anys de presó i 100.000 euros d'indemnització

La fiscalia ha mantingut la petició de 12 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys. També demana la prohibició d'aproximar-se a la víctima ni comunicar-s'hi durant 15 anys, i a indemnitzar-la amb la suma de 100.000 euros en concepte de dany moral. La defensa sol·licita l'absolució. El cas queda vist per a sentència.