D'esquenes, els acusats que han reconegut que van estafar una parella amb discapacitat de Salt

Els estafadors que van aprofitar-se d'una parella discapacitada per quedar-se el seu pis

Es van quedar el seu pis de Salt, però l'Audiència ha anul·lat la compravenda

L'Audiència de Girona ha condemnat a dos homes que van estafar una parella amb discapacitat i van quedar-se el seu pis i un aparcament que tenien a Salt (Gironès). El tribunal ha anul·lat el contracte de compravenda fraudulent i ha imposat 2 anys de presó als processats.

Un contracte fals

Els fets es remunten a l'any 2009, quan la parella va contactar amb ells amb l'objectiu d'agrupar els crèdits que tenien pendents. Aquests, van aprofitar-se per fingir la subscripció d'un mer contracte de reunificació i refinançament dels deutes, i formalitzant el contracte de compravenda de l'habitatge.

L'advocat de la parella de Salt estafada, Joan Oliveras, ha afirmat que els perjudicats han recuperat la propietat del pis.

Fiscalia, acusació particular i defenses han arribat a un acord que ha provocat la rebaixa de la pena, ja que li han aplicat una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes. Els acusats, tot i haver reconegut els fets, s'enfrontaran a 2 anys de presó i 540 euros de multa que el tribunal els hi ha imposat per una estafa agreujada.