Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra en un operatiu a Constantí

Troben més de 2.000 plantes de marihuana en una nau industrial a Constantí

Es desmantella una nau habilitada per produir una desena de collites anuals | Hi ha una persona detinguda

Les intencions d'amagar una plantació de marihuana d'interior en un magatzem del carrer Luxemburg de Constantí, no van ser suficients. Unes informacions rebudes pels Mossos d'Esquadra van fer saltar les alarmes el mes de gener, quan es van iniciar les investigacions per descobrir si hi havia en aquest indret les plantes cannàbiques. 

Perquè no es pogués veure des de l'interior les plantes, l'individu havia cobert les finestres amb cartons. Tot i això, la forta olor que sortia des de dins el magatzem situat al polígon industrial del municipi del Tarragonès, a més de fins a una dotzena d'aparells d'aire condicionat ocults amb fustes i peces de roba, evidenciaven la més que possible plantació de marihuana al seu interior. Un altre fet que els assenyalava era que la resta de naus que hi havia al seu entorn feien activitat industrial i era l'única que no n'hi havia.

Per aquest motiu, es va encarregar a una empresa especialitzada si hi havia algun tipus de connexió il·legal al fluid elèctric. Una manipulació de la xarxa de distribució on s'havia enllaçat una escomesa des d'aquesta nau a través de la conducció d'aigües residuals, ho verificava. La precarietat de la mateixa posava de manifest el perill i l'elevat risc d'incendi. 

El cúmul d'indicis que presentava la nau van motivar la sol·licitud d'una autorització judicial d'entrada i perquisició, duent-se a terme el matí del dimecres i confirmant l'existència d'una plantació interior de marihuana.

Més de 2.000 plantes de marihuana

En poder accedir a l'interior de la nau de Constantí, es va trobar a l'interior un espai amb 1.100 plantes de marihuana en la seva etapa màxima de creixement i llestes per a la seva recol·lecció i un altre de 1.150 plantes en estat avançat de floració, on ja brotaven els cabdells. 

La intenció era assegurar-se una producció continuada de fins a una desena de collites anuals, de més de mil plantes cadascuna, fet que ho evidenciava el volum d'aquesta plantació i el material intervingut entre aparells  de ventilació i climatització, filtres, làmpades, transformadors elèctrics, i elements de jardineria i productes fitosanitaris.  A més de desmantellar la plantació, es va tallar el subministrament elèctric des d'on es produïa la defraudació

El detingut, un home de 52 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tarragona, va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de  droguesi defraudació de fluid elèctric. També acumula nombrosos antecedents i, durant les properes hores, passarà a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.